Târgul de Crăciun începe cu Inna

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
Târgul de Crăciun începe cu Inna
În primul sfârşit de săptămână din Târg urmează concerte cu Distinto şi Marius Mihalache & Taraf.

Joi, la ora 18:00, în Piaţa Unirii, are loc deschiderea oficială a Târgului de Crăciun, ocadă cu aprinderea instalaţiilor luminoase decorative de sărbători.

„Luminile se vor aprinde în toată zona centrală, începând din perimetrul desfășurării Târgului de Crăciun, clădirea Primăriei, Podul Sf. Ladislau, Piața Ferdinand și strada Republicii, urmând ca apoi decorul luminos de sărbători să poată fi admirat în tot orașul. După aprinderea luminilor va avea loc concertul inaugural al Târgului de Crăciun, care în acest an va fi susținut de către INNA, o artistă autohtonă de renume internațional, care va urca pe scena din Piața Unirii de la ora 19:00”, transmite Primăria, printr-un comunicat de presă.

Primăria anunţă că „iluminatul de sărbători va fi realizat pe toate bulevardele din municipiu, la toate intrările și ieșirile din oraș, pe principalele artere de circulație, pe poduri, în parcuri, dar și în piețe. Față de anii precedenți, la aceste locații se adaugă parcurile Dragoș Vodă, Mihai Viteazul, I.C. Brătianu și 22 Decembrie. Oradea va fi împodobită cu 14 km de ghirlande și peste 300 medalioane și figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini. Acestea vor avea diferite forme de brăduți, fulgi de nea, steluțe, reni, oameni de zăpadă”.

Târgul cu rotiţă

Spre deosebire de anii anteriori, din tabloul Târgului orădean va lipsi un carusel impresionant prin mărime sau decoraţiuni. Pentru bucuria celor foarte mici, organizatorii au adus, totuşi o „rotiţă” cu patru locuri.

Într-unul dintre corturile din Piaţa Unirii, copiii pot participa la ateliere de artizanat, aduse de peste graniţă, din comuna Bojt.

38 de căsuţe urmează să fie ocupate cu comercianţi iar patinoarul va fi dat în folosinţă, în funcţie de vreme. „Până se face stratul de gheaţă de 20 de cm, ar fi bine să fie temperaturi nocturne negative, altfel instalaţia cu greu face faţă”, explică Mihai Jurca, director executiv APTOR, organizator al evenimentului.

Aceasta spune că se lucrează, încă, la montarea sistemele de proiecţie ambientală care vor împodobi faţadele din Piaţa Unirii cu imagini de basm.

Se trage!

Pentru noaptea dintre ani, organizatorii propun un concert cu un cover band din Italia, de pe la ora 11:00 iar la miezul nopţii, tradiţionalul foc de artificii.

„Se va trage din cinci locuri, între care şi stânga şi dreapta Podului Sf. Ladislau şi din zona Bisericii Sf. Ladislau. Pentru siguranţa participanţilor, accesul pe pod va fi blocat pe durata celor 12-14 minute, cât va dura spectacolul de artificii”, spune Jurca.

Bugetul alocat de Primărie Târgului de Crăciun este de 650 mii lei, la care se adaugă şi sponsorizări.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !