Târgul de Paști – specialități, joacă și relaxare

De Cristina Ghilea
2Comentarii
Târgul de Paști –  specialități, joacă și relaxare
Între 30 martie și 9 aprilie, Primăria prin Asociația de promovare a turismului din Oradea și regiune și Consiliul Județean, prin Agenția de Management al Destinației Bihor, organizează a doua ediție a Târgului de Paști din Oradea.

Evenimentul a luat startul vineri după-amiază, într-o manieră cât se poate de firească – momentul deschiderii oficiale a fost marcat de primii vizitatori interesați de oferta comercial-ludică a târgului.

Încă din primele minute, una dintre atracțiile principale a fost standul Zoo Oradea, unde vizitatorii au admirat iepurașii dar și căprițele cu iezi.

„Sunt mai mulți comercianți, în general. Decorul e mai bun decât cel de anul trecut, mai bine organizat, și în rest mă bucur că a luat o amploare mai mare decât prima ediție. Dacă ne uităm la pozele de anul trecut și la cele de anul acesta, este clar că este o creștere a evenimentului. Avem lucruri interesante, avem ateliere pentru copii, dar și atelier de vopsit ouă dar și atelierul de jucării”, a spus Mihai Jurcă, director executiv al APTOR.
targ-de-pasti-oradea-2

A instat să mulțumească sponsorilor care au asigurat vegetația bogată din centru, valoarea plantelor cu care a fost ornamentat târgul e în jur de 5.000 de euro.

Pentru familiile cu copii, terenul de joacă din jurul statuii lui Mihai Viteazul a fost ca un magnet. S-a stat la coadă, cu răbdare, la terenurile de minigolf, la praștie, la puzzleurile din lemn sau la instalația de pescuit la patru brațe. Banto Norbert, șeful AMD a dat asigurări că, chiar și în caz de ploaie, o parte din jocurile din lemn se vor afla la dispoziția celor mici, în cortul de lângă statuie.
Atelierele de creație care apar în program pe durata weekedurilor, vor fi deschise, de fapt, doar vineri și sâmbătă. Pe durata sărbătorii de Paști, catolic și ortodox, vizitatorii fiind invitați să se îndeletnicească cu alte activități.

În acest prim weekend al tîrgului, ADM se ocupă de momentul tradițional al stopitului fetelor, de Paști. „Duminică, după ce se iese din biserică, o să vină două grupuri de tineri, din Biharia și Borș. O să fie cu cântece, cu versuri tradiționale pe care le spun băieții înainte de a stropi fetele. Dacă nu spun poezia, nu e permis stropitul. Va urma stropitul, sper că nu va turna cu găleata din cer”, a comentat Banto.targ-de-pasti-oradea-1

Din chiar primele minute ale târgului, o ambulanță a intervenit pentru a acorda primul ajutor unei comerciante.

Mulțumită vremii bune din ziua deschiderii, atât zona de food cât și tarabele din târg au fost vizitate de valuri de clienți, prilej pentru o bună parte a celor care sărbătoresc acum Paștile, să pună pe masă și specialități inedite. Târgul va continua pe durata întregii săptămâni viitoare, inclusiv în duminica Paștilor ordodoxe.

Între 30 martie - 09 aprilie, Primăria Oradea prin Asociația de promovare a turismului din Oradea și regiune organizează a doua ediție a Târgului de Paști în Oradea. Vineri la ora 14:00 a avut loc deschiderea oficială a Târgului de Paşti organizat, în parteneriat, de Primărie şi Consiliul Judeţean. ...

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor