Targul fermierilor bihoreni la editia a IV-a

De Dan Birta
Reactualizat la:
Targul fermierilor bihoreni la editia a IV-a
Cea de-a IV-a ediţie a Târgului fermierilor bihoreni a adunat în parcarea de la Era Park câteva zeci de fermieri şi distribuitori de echipamente şi utilaje agricole.

Aceştia îşi vor expune şi vinde produsele în locaţia amintită în perioada 31 august – 2 septembrie. Evenimentul este organizat de către Camea Agricolă Bihor, Consiliul Judeţean Bihor, Camera de Comerţ şi Industrie Bihor, Primăria Oradea şi Era Park.

Inaugurarea târgului s-a făcut în mod inedit, oficilităţile sosind în caleşti la scena din cadrul târgului. La inugurare au luat parte prefectul judeţului – Cluadiu Pop, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor – Cornel Popa, senatorul PSD – Ioan Mang, secretarul Primăriei Oradea – Ionel Vila şi cel care a dus greul organizării târgului – Ştefan Marius Francisc – directorul Camerei Agricole Bihor.

Expozanţi

Participanţii la târg, fermieri şi distribuitori de utilaje agricole au venit din judeţ, dar şi din judeţele învecinate şi din străinătate. Cine trece porţile târgului în aceste zile va putea admira şi cumpăra legume, fructe, flori, lactate şi brânzeturi vin şi ţuică, etc.

Sectorul animalelor este alături de cel al utilajelor agricole. Iubitorii cailor pot admira un armăsar de cinci din rasa Ardeneză, evaluat la 15.000 de euro. O vacă din rasa Holstein este şi ea evaluată la acelaşi preţ de proprietarul ei. Un cioban cere pe un berbec din rasa Ţurcană 1.300 de lei, oile fiind evaluat la 600 – 700 de lei. Omul spune că nu a venii neapărat cu oile la vânzare, a venit mai mult la expoziţie, dar că a avut şi cereri pentru câteva animale.

În pe scena din cadrul târgului, în fiecare zi vor fi organizate concerte de muzică populară. De asemenea, vor fi organizate diferite simpozioane pe teme agricole, dar şi demonstraţii de conducerea atelajelor şi demenstraţii în câmp cu maşinile agricole.

Ziua I – 31. 08. 2012 (vineri)

Ora 11 ºº – Deschiderea oficială 31 august 2012;

Ora 11ºº – 13 ºº – Vizitarea expoziţiei;

Ora 13 ºº – Simpozioane

MOLNAR ZOLTAN – Magyar Bioenergia

Conf. Dr.Ing. BUNGESCU SORIN – Departamentul de

Inginerie a Mediului- Universitatea de Ştiinţe Agricole a Banatului- Timişoara

Ora 15 ºº – Întâlnirea Crescătorilor de bovine şi bubaline -aprecierea exemplarelor

prezentate la TÂRG

Ora 18 ºº – Închiderea programului ziua I.

 

Ziua II – 01.09.2012 (sâmbătă)

Ora 9 ºº – Deschiderea celei de a 2-a zi – aprecierea produselor expuse de către

producătorii agricoli;

Ora 11 ºº – Demonstraţii în câmp cu maşini agricole, privind lucrările solului şi semănatul prin tehnologii convenţionale, minim de lucrări şi semănat direct; locaţia: parcela din faţa aeroportului;

Ora 13 ºº – Întâlnirea asociaţiilor crescatorilor de ovine şi caprine;

Ora 14 ºº – Simpozion dedicat crescătorilor de ovine şi caprine

Norme europene de bunăstare la ovine – prof. PĂDEANU IOAN

Universitatea de Ştiinţe Agricole a Banatului-Timişoara;

Ora 15 ºº – Aprecierea exemplarelor expuse de ovine şi caprine;

Ora 18 ºº – Inchiderea programului ziua II.

Ziua III – 2.09.2012 (duminică)

Ora 11 ºº – Concurs de atelaje cu cai;

Ora 13 ºº – Festivitatea de decernare a premiilor;

Ora 14 ºº – Aprecierea exemplarelor de cabaline expuse;

Ora 14 ºº – Tragerea la sorţi a câştigătorilor Tombolei Vizitatorilor;0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !