Tăriceanu: „Lucrările se desfăşoară într-un ritm consistent”

4Comentarii
Tăriceanu: „Lucrările se desfăşoară într-un ritm consistent”
Primul ministru Călin Popescu Tăriceanu a vizitat joi primii şase kilometri de autostradă finalizaţi. Şeful Guvernului s-a arătat mulţumit de stadiul şi mai ales de ritmul în care se desfăşoară lucrările.

„Lucrările se desfăşoară într-un ritm consistent aş spune. Viaductele şi podurile sunt construite cu o tehnologie care sunt implementate pentru prima dată la noi în ţară. Este expresia progresului în construcţii” a spus Călin Popescu Tăriceanu. Primul ministru a precizat că pe unele tronsoane lucrăriele se desfăşoară foarte bine, dând ca exemplu tronsonul vizitat joi, care ar trebui să fie finalizat chiar în 2010, iar în anul 2008 se află într-un stadiu destul de avansat. Primul Ministru a precizat că nu există probleme de finanţare, iar în 2008 finanţarea totală pentru proiectul Autostrada Transilvania va depăşi suma de 450 milioane de euro. Tăriceanu a arătat că va avea o discuţie cu reprezentanţii Ministerului Transportului dar şi ai companiei Bechtel pentru a fi identificate nevoile exacte din punct de vedere financiar astfel încât în cel mai scurt timp să fie date în funcţiune tronsoane pe zona Turda-Cluj-Napoca. „Este nevoie de mai multă implicare din partea Ministerului Transporturilor pentru a rezolva problemele cu care se confruntă constructorul. Mă refer la exproprieri şi la reţelele de utilităţi care nu apar pe planuri, dar există în teren şi trebuie deviate” a indicat Tăriceanu principalele situaţii care încetinesc lucrările. Acesta are şi o explicaţie pentru cerinţele financiare ale companiei Bechtel, dar a asigurat că acestea sunt „ţinute în frâu”. „Studiul de fezabilitate s-a bazat pe anumite soluţii, care ulterior au trebuit modificate. Un exemplu e Suplacu de Barcău unde a fost proiectat ulterior un viaduct. Autoritatea contractantă are o firmă de consultanţă care se ocupă de supravegherea costurilor, astfel încât acestea să poată fi ţinute în frâu” a arătat Primul Ministru. Oficialii companiei Bechtel consideră că ritmul lucrărilor este unul bun dar trebuie ca autorităţile să rezolve anumite probleme. „S-a văzut azi progresul, sunt şase kilometri de asfalt finalizaţi. Lucrurile merg într-un ritm susţinut, dar ar merge şi mai bine dacă ar fi rezolvate anumite probleme, enumerate şi de domnul Prim Ministru”, a spus Bogdan Sgârcitu, director de comunicare al companiei Bechtel.

 

Ciprian Iancu4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor