Tăriceanu şi Băsescu, împreună la Mărăcineni

Reactualizat la:
În urma întâlnirii pe care au avut-o astăzi de dimineaţă la palatul Victoria, Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu au decis să viziteze împreună mai multe obicetive afectate de inundaţii. Punctele de oprire au fost podurile de la Mărăcineni şi Bucov, Râmnicu Sărat şi barajul de la Buftea.

Punctele de oprire au fost podurile de la Maracineni si Bucov, Râmnicu Sarat si barajul de la Buftea. Cei doi demnitari s-au declarat multumiti de ce au vazut, dar si-au exprimat îngrijorarea pentru noul val de ploi care va lovi litoralul.

Pentru presedinte, vizita de astazi la Maracineni este a douasprezecea, în timp ce premierul a ajuns doar la a opta trecere pe la pod.

De la Maracineni, presedintele si premierul au plecat spre podul de la Râmnicu Sarat, de pe drumul European 85 si el afectat de viituri, iar urmatoarea escala a vizat podul de la Bucov.

Ultima oprire, lacul Buftea. Aici nivelul apei a scazut simtitor peste zi asa ca pericolul de revarsare a trecut. Fapt care l-a facut pe Traian Basescu sa rasufle usurat.

“În orice caz, una dintre rusinile noastre ar fi fost sa inundam Bucurestiul de pe slaba de lacuri, stii puteam sa ne ducem cu totii, sa ne luam…sa plecam cu barca”, Traian Basescu, presedintele României.

Calin Popescu Tariceanu s-a aratat îngrijorat de noul val de ploi care se anunta în zona Marii Negre. “Este stare de alerta declansata, putem sa facem evacuari fortate atunci când este nevoie”, a declarat Calin Popescu Tariceanu, premierul României.

De la Buftea, cei doi demnitari au plecat fiecare spre resedinta sa. Unul la Palatul Cotroceni, celalalt la Palatul Victoria.