„Tăriceanu susţine sistemul PSD”

„Tăriceanu susţine sistemul PSD”
ORADEA – Exclusivitate: Interviu cu Theodor Stolojan, preşedinte PLD. Stolojan îl acuză pe Tăriceanu că menţine „sistemul ticăloşit creat de PSD”

Reporter: Dle Stolojan, aţi preluat PNL de la 6-7% şi l-aţi dus la 20%. La cât credeţi că veţi reuşi să duceţi PLD ?
Theodor Stolojan: Cred că tot la 20% vom ajunge. Sigur, muncind foarte mult.

Reporter: S-a spus că aţi înfiinţat partidul la ordinul lui Băsescu. La primul congres al partidului, cel de constituire, s-a vorbit mult despre Băsescu şi PD. Nu este acest fapt de natură să alimenteze acele opinii? Mergând mai departe, alăturarea de Băsescu şi PD este de natură să vă aducă voturi în plus, sau dimpotrivă?
Th. Stolojan: Aş vrea să fac o precizare: noi îl susţinem pe preşedintele Traian Băsescu, susţinem PD atâta timp cât şi unul şi altul rămân fideli obiectivelor pe care le-a avut Alianţa D.A. şi, în primul rând, luptei împotriva subteranei oligarhice care încearcă astăzi să preia controlul deciziei politice din România, fără să aibă legitimitatea dată de vot. Ei ştiu că niciodată nu vor putea convinge românii să-i voteze şi atunci încearcă să controleze oameni politici, să controleze prin ei decizii politice. Această taxă Tăriceanu, de înmatriculare, este un exemplu fidel de reflectare la nivelul deciziilor politice a unor interese clare de grupări , o taxă care contravine principiilor Uniunii Europene, pieţei unice şi pe care, iată, Comisia Europeană o dezaprobă. Această Comisie a anunţat România că dacă nu-şi revizuieşte poziţia vom fi trimişi spre judecată la Curtea de Justiţie Europeană. Deci, cât timp şi Traian Băsescu şi PD vor rămâne fideli acestor obiective, vom fi nemijlocit susţinători ai preşedintelui Traian Băsescu şi ai PD.

Reporter: Dacă va cădea echipa lui Tăriceanu, este posibilă fuziunea cu PNL?
Th. Stolojan: Există la ora actuală în PNL o conducere care nu a dorit Alianţa, a votat împotriva Alianţei. Crin Antonescu, Orban, Norica, aceşti oameni pe care astăzi îi vedem purtători de mesaje ai PNL, care sunt în conducerea PNL, nu au crezut niciodată în Alianţa D.A., deşi i-a adus la putere, au încercat tot timpul să o dinamiteze, să o distrugă. De fapt, dacă te uiţi la activitatea lor din ultimii doi ani, sunt doar atacuri la adresa preşedintelui Traian Băsescu. Aş vrea să subliniez foarte clar ceea ce am spus şi în cuvântul meu: există o manipulare grosolană a opiniei publice. Acest conflict dintre Băsescu şi Tăriceanu este prezentat drept cauza crizei politice din România. De fapt, în spatele acestui conflict se află lupta dintre cei ca preşedintele Băsescu, care doresc distrugerea sistemului ticăloşit din România, şi cei care îl susţin în continuare pentru că extrag venituri foarte mari din acest domeniu. Iată, preşedintele a făcut tot ce a putut, a cerut Guvernului să curme sistemul ticăloşit din piaţa energiei electrice, care, pe baze legale, a făcut ca românii să plătească un preţ mult mai mare pentru energia electrică decât ar fi fost cazul, dacă nu ar fi fost căpuşată acestă piaţă, printr-un sistem legal, creat de către PSD în 2001-2004.

Reporter: Atunci când v-aţi retras din cursa pentru Cotroceni şi de la conducerea PNL, a existat sau nu înţelegerea că după ce vă însănătoşiţi veţi prelua din nou conducerea partidului?
Th. Stolojan: A fost o delegare temporară. Eu m-am însănătoşit, însă domnul Tăriceanu s-a grăbit şi a organizat foarte rapid acel congres. Nu era o problemă dacă ar fi rămas fidel Alianţei D.A. Din păcate, slujeşte aceste interese care nu mai au nimic comun cu Alianţa.

Carte de vizită
Theodor Stolojan
Data şi locul naşterii : 24.10.1943, Târgovişte
Starea civilă : căsătorit, doi copii
Studii : Facultatea de Finanţe şi Contabilitate, Academia de Studii Economice Bucureşti ; doctor în economie
Carieră: 1996-1991 – economist, şef de divizie, director adjunct, director, inspector general, consilier în Ministerul de Finanţe.
29 decembrie 1989-1990: ministru adjunct al Finanţelor; 1990-1991: ministru al Finanţelor
1991-1992: prim-ministru al României
1992-1999: economist, apoi senior economist la Banca Mondială
Din 2000 până în 2004: preşedinte de corporaţie, profesor universitar, consilier al preşedintelui Traian Băsescu
Activitate politică: membru PNL din 2000. Ales preşedinte al PNL în august 2002. S-a retras din funcţie şi din cursa pentru Cotroceni în octombrie 2004.
Exclus din PNL, a fondat PLD, fiind ales preşedinte

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase