Tarife diferenţiate la încălzire

De Cristina Ghilea
6Comentarii
Tarife diferenţiate la încălzire
Pentru o infimă categorie de clienţi, preţul încălzirii scade cu 12,5%.

Din prima zi a lunii viitoare, Termoficare SA va calcula factura la încălzire diferenţiat pentru clienţii săi, în funcţie de modul în care sunt racordaţi la reţea. Pentru cei racordaţi direct la reţeaua primară, tariful va fi mai mic.

Astfel, pentru consumatorii non-casnici racordaţi la magistrale, tariful va fi de 268,28 de lei cu TVA, cu 34,76 de lei/gigacalorie mai puţin. Cei racordaţi la sistemul de distribuţie vor plăti 335,5 lei, cu 32,46 lei/ gigacalorie mai mult.

Pentru consumatorii casnici racordaţi direct la magistrale, preţul gigacaloriei va scădea cu 12,5%: 210 lei faţă de 240 de lei, cât e acum. Pentru cei care primesc căldura prin reţele secundare, preţul de facturare rămâne la 240 de lei.

Diferenţierea vine ca urmare a unei modificări de cadru legal: activitatea Termoficare SA a trecut din reglemetarea ANRSC, la ANRE, din ianuarie 2017.

Noile tarife urmează să fie supuse atenţiei consilierilor locali azi, în şedinţa ordinară a deliberativului local.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor