Tarife mai mari la apa si canalizare

37Comentarii
Tarife mai mari la apa si canalizare
Apa curentă, canalizarea şi încălzirea vor avea alte preţuri începând din anul viitor.

Consilierii locali au aprobat scumpirea apei reci, a canalizării şi a termiei, cu începere din ianuarie 2011. Cauzele diferă de la regie la regie dar efectele se vor vedea în buzunarul beneficiarilor.
Astfel, tarifele pentru apă, canalizare şi epurarea apelor uzate, practicate de Compania de Apă, vor creşte din 31 decembrie 2010 astfel: la apă potabilă tariful va creşte de la 3,17 lei/mc la 3,31 lei/mc, la canal-epurare, de la 1,33 lei/mc la 1,38 lei/mc iar la canal pluvial, de la 0,45 lei/mc la 0,46 lei/mc.

Din ianuarie 2011 şi gigacaoria va fi scumpită cu 2,4%, din cauza micşorării subvenţiei de la bugetul central de la 46,8 lei la 42,50, motivează edilii. Iniţiativa a primit voltul aleşilor locali, fără susţinerea grupului PSD.

„PSD nu este de acord cu această HCL din două motive. În primul rând, nu cred că populaţia mai suportă încă o povară fiscală, după reducerile suferite în ultima vreme. Şi al doilea ţine de consecvenţă: ne-am asumaat în şedinţă de Consiliu că vom suporta noi subvenţia în cazul în care Guvernul o diminuează. Acum încercăm să redirijăm totul spre populaţie”, a argumentat Ovidiu Mureşan poziţia colegilor săi.

„Nici subvenţiile pe care trebuia să le primim de la Guvern pentru 2009 şi 2010 nu le-am primit integral. La ultima şedinţă a Consiliului local am aprobat un credit de 20 milioane de lei pentru CET, prin asta considerăm că am acoperit grosul subvenţiei”, a susţinut primarul Ilie Bolojan iniţiativa executivului. Conform directorului economic, Eduard Florea, scumpirea de gigacalorie ar înseamna un plus de aprocimativ 6 lei pe lună pentru un apartament cu două camere. Scumpirea a primit OK-ul plenului, chiar şi cu împotrivirea social-democraţilor.

Compania de ApaOradea îşi ajustează tarifele începând cu data de 31 decembrie 2010, prin ajustarea la inflaţie. Votul aleşilor a fost, în fapt, o formalitate, pentru că regia s-a angajat la asta în urma unui contract cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Acesta stipulează că „majorarea tarifului va avea loc cel puţin de două ori pe an, dar în nici un caz mai târziu de data de 1 ianuarie şi 1 iulie a fiecărui an, în funcţie de indicele de inflaţie”.

Cristina Ghilea37Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor