Tarife mai mici la cazare la caminul studentesc

Studenţii orădeni vor plăti, în acest an, cu 10 lei mai puţin.

Veste bună pentru studenţii orădeni. Tarifele de cazare în cămine vor fi mai mici decât anul trecut. Senatul Universităţii din Oradea a aprobat, în şedinţa de luni, tarifele de cazare ale studenţilor în cămine. Toate taxele de cazare au scăzut cu 10 lei pe lună.

Dacă pentru studentul subvenţionat de la căminele C1 şi C2 din Campusul Universităţii, anul trecut tariful de cazare era de 80 de lei pe lună/persoană, anul acesta taxa de cazare va fi de 70 de lei pe lună, în camere cu patru, cinci locuri, respectiv de 90 de lei în camere cu trei locuri.

La căminele C3 şi C4 de la Înfrăţirea, taxele vor fi în acest an de 60 de lei pe lună, respectiv de 110 lei pe lună pentru studenţii cu taxă, faţă de 130 de lei cât era anul trecut. În acest caz, taxele au scăzut cu 20 de lei.

Condiţii mizerabile

Rectorul Cornel Antal recunoaşte că studenţii de la Înfrăţirea au condiţii mizere de cazare.

„Căminul C4 arată mizerabil. Mie mi-e ruşine”, a afirmat rectorul, precizând că Universitatea nu are cum să renoveze căminele dacă Primăria nu le va închiria pe o perioadă mai lungă de timp.

„Ar mai fi o variantă să încheiem un contract de comodat, iar în baza lui să renovăm noi căminele, dar să nu plătim o perioadă de timp chiria. Deocamdată suntem în negocieri”, spune Antal. Acesta susţine că Universitatea ar găsi banii necesari renovării căminelor de al Înfrăţirea, dacă Primăria ar fi de acord cu propunerile lor.

Universitatea din Oradea oferă în acest 1.300 de locuri de cazare în căminele studenţeşti. Universitatea Oradea va mai oferi, cel mai probabil din luna noiembrie, 200 de locuri în noile cămine din campus. „Suntem în faza de achiziţionare a mobilierului”, informează Antal.

Studenţii din anii II – VI au putut să-şi depună cererea de cazare până în 1 septembrie, în timp ce bobocii pot depune cererea odată cu confirmarea locului la facultate.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !