Tarife modificate la Poştă

ORADEA – Tarifele Poştei Române au suferit anumite modificări pentru o parte a serviciilor. Din data de 15 februarie, pentru o trimitere Prioripost cu o greutate de până la 100 de grame, tariful va fi de 7 lei, faţă de 6,5 lei, preţul practicat până miercuri. Tariful pentru fracţia de 1.000 de grame s-a redus de la 1,5 lei la un leu.

În ceea ce priveşte serviciul Postmesager, pentru un kg de trimiteri se percepe acum un tarif de 3,5 lei, dacă acestea vor fi distribuite loco, şi 4 lei atunci când vor fi distribuite la nivel naţional. Până miercuri, aceste trimiteri erau tarifate la bucată. Pentru mandatul online, tariful s-a ieftinit, de la 13 lei plus 1% din valoarea mandatului, la 11 lei plus 0,8% din valoarea mandatului.

Şi mandatul electronic este mai ieftin, cu un tarif de 5 lei plus 0,9% din valoarea mandatului. Pentru mandatul poştal, tariful este de 2,5 lei, plus 0,9% din valoarea acestuia. Distribuirea abonamentelor de presă a devenit mai scumpă, fiind de 0,1 lei pentru fiecare exemplar distribuit, faţă de vechiul tarif de 0,05 lei. „Măsura de ajustare a tarifelor vine ca urmare a creşterii costurilor la materiile prime, materiale, energie etc. în perioada martie 2005 – decembrie 2006, pentru prestarea serviciilor poştale”, comunică Poşta Română.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !