Tarifele, mărul discordiei între Prefectură şi RAPAS

2Comentarii
Creşterea tarifelor la chioşcurile din Piaţa Decebal, mărul discordiei între Prefectură şi RAPAS
Creşterea tarifelor la chioşcurile din Piaţa Decebal, mărul discordiei între Prefectură şi RAPAS
Conducerea RAPAS spune că mărirea tarifelor la chioşcurile din Piaţa Decebal este legală.

„Instituţia prefectului şi consilierul local Corcheş nu cunosc legislaţia în vigoare. Ei fac referire la o lege, HCL 293 din 26.09.2001 care nu mai este valabilă”, este de părere Romulus Cosma, directorul general al RAPAS Oradea. Afirmaţia a fost făcută joi, 11 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă. Cosma se referea la adresa Instituţiei prefectului, făcută către conducerea RAPAS, prin care îi cerea acesteia să nu pună în aplicare hotărârea de a majora tarifele chioşcurilor din Piaţa Decebal până la aprobarea unei hotărâri de către Consiliul Local Oradea în acest sens.

 

Creştere legală

 

Directorul RAPAS a declarat că-i va răspunde prefectului, dar noile tarife vor rămâne în vigoare, iar cine nu se va conforma va trebui să evacueze spaţiile. „Aprobarea preţurilor şi tarifelor pentru activitatea de administrare a pieţelor din Oradea, administrate de către RAPAS, se face în conformitate cu Contractul de Concesiune al operatorului de servicii RAPAS, aprobat prin HCL 878/2006 şi în conformitate cu Regulamentul de organizare şi funcţionare a pieţelor, aprobat prin HCL 113/2006”, subliniază Romulus Cosma.

Acesta a adăugat că agenţii economici care au închiriate chioşcurile respective plătesc acelaşi tarif din 2006. „Unii plăteau 240 de lei pentru un chioşc de şase metri pătraţi, iar un agent economic care are o masă de 1,5 metri pătraţi în piaţă plăteşte 180 de lei. Nu cred că este corect lucrul acesta. Mulţi comercianţi din această piaţă erau nemulţumiţi de cât plătesc ei şi cât plătesc cei din chioşcuri, care iarna stau la căldură, iar vara au aer condiţionat”, precizează directorul RAPAS.

Conform capitolului X, punctul A din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Pieţelor în Municipiul Oradea, aprobat prin HCL nr. 113/2006: „Tarifele aplicate se stabilesc prin Hotărârea Consiliului de Administraţie şi variază în funcţie de: utilizator, perioada stabilită, suprafaţa ocupată cu referinţă la unitatea de măsură şi valoarea mărfii aşezată pe structuri de vânzare. Tarifele se stabilesc astfel încât să asigure echilibrul financiar cu rezultat pozitiv final, în limite apropiate, prin bugetul de venit şi cheltuieli.”

DAN BIRTA

Somaţii care deranjează Primăria2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor