Tarifele taximetristilor din Timisoara s-ar putea majora cu 50 la suta

De B.A.M.
Unii taximetrişti spun că tariful ar trebui să nu depăşească pragul psihologic de 2 lei pe kilometru
Unii taximetrişti spun că tariful ar trebui să nu depăşească pragul psihologic de 2 lei pe kilometru
Tariful pe kilometru practicat de taximetriştii din Timişoara ar putea să ajungă în curând de la 1,69 lei la 2,49 lei. Preţul nu este bătut în cuie, unii taximetrişti afirmând că tariful ar trebui să nu depăşească pragul psihologic de 2 lei pe kilometru.

Despre majorarea tarifului pe kilometru practicat de taximetriştii din Timişoara se vorbeşte încă din luna iulie a acestui an, însă o decizie finală nu a fost luată până în prezent. Totuşi, chiar de săptămâna viitoare, tarifele ar putea să ajungă la 2,49 lei pe kilometru, majorarea fiind justificată de creşterea preţului benzinei şi de inflaţie.

„Din luna iulie se intenţionează această majorare. Dacă facem un calcul, în 2007, tariful pe kilometru era de 1,49 și benzina costa 3,4 lei pe litru. Acum este de 1,69 de lei, raportat la costul benzinei, care a depăşit 6 lei pe litru. Nu mai zic de devalorizarea leului şi costurile de întreţinere ale maşinii. (…)Legea spune că nu poţi folosi un tarif care nu îţi acoperă costurile. Or noi, în momentul de faţă, exact asta facem”, a spus unul din liderii taximetriştilor din Timişoara, Cristian Savu.

El a explicat că pentru a rezista pe piaţă, în momentul de faţă mulţi taximetrişti din oraş recurg la diverse dispozitive pe care le montează pe aparatul de taxat sau nici nu mai pornesc „ceasul”, preferând să se înţeleagă la preţ direct cu clienţii.

Deşi el avansează o posibilă majorare la 2,49 lei pe kilometru, alţi taximetrişti consideră că tariful ar putea creşte doar cu 30 la sută sau chiar că acesta nu ar trebui să depăşească 2 lei pe kilometru. O decizie finală ar putea fi luată la finele acestei săptămâni, când reprezentanţii taximetriştilor se vor întâlni cu autorităţile din domeniu la Primăria Timişoara.

Tariful maximal pe care taximetriştii din oraş pot să îl propună, stabilit prin Hotărâre de Consiliu Local, este de 3,39 de lei pe kilometru.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !