Tarnosirea bisericii din Hotar

Tarnosirea bisericii din Hotar
Construcţia bisericii a durat 21 de ani, iar la eveniment au participat 800 de enoriaşi.

Ca răsplată pentru activitatea sa, fondatorul lăcaşului de cult din Hotar, preotul Georghe Popa, a fost răsplătit cu Distincţia de Vrednicie.

Rusaliile au avut mai multe semnificaţii pentru locuitorii din Hotar: a avut loc târnosirea bisericii şi sărbătorirea primului hram al lăcaşului de cult. Patru călăreţi în straie populare şi o caleaşcă l-au aşteptat pe invitatul de onoare, PS Sa Sofronie, episcopul ortodox al Oradiei chiar la intrarea în sat. Împreună cu primarul Bujor Chirilă, episcopul a străbătut satul şi a participat apoi la slujba ocazionată de târnosirea bisericii din Hotar. Aşa cum menţiona preotul protopop Dorel Octavian Rus, în hrisovul care a fost introdus în Masa Sfântului Altar, piatra de temelie a bisericii a fost pusă în 1990 de PS Sa Vasile Coman, episcop al Oradei şi de către preotul Gheorghe Popa.

Slujba de sfinţire a bisericii a fost săvârşită de episcopul Sofronie împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.Pe lângă Hramul Sfintei Treimi şi a Marelui Mucenic Gheorghe, creştinii din Hotar se vor bucura şi de ziua de 8 iulie a Sfinţilor martiri Epictat şi Astion, ale căror moaşte se odihnesc în Sfânta Masă a bisericii din localitate. La sfârşitul evenimentului au fost acordate şi diplome de apreciere: Consiliului local Ţeţchea, Consiliului bisericesc Hotar, primarului Bujor Chirilă, lui Ştefan Bona, Florin Ştefan, Doru Chirilă, Dumitru Copil, Florian Simuţ, Dumitru Popa, Crăciun Copil, Dumitru Ghideu, Dorel Chirilă, Florian Ciursaş, Floare Bonaciu, Florica Simuţ, Dumitru Banc. La rândul său, episcopul Sofronie a primit din partea primarului Bujor Chirilă o plachetă şi ştergare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !