Tăt de-a roata: 7 giraţii în 1,5 km de drum

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
17Comentarii
Tăt de-a roata: 7 giraţii în 1,5 km de drum
Constructorul a reluat, la început de an, amenajarea sensului giratoriu la intersecţia străzilor Oneştilor – Barcăului – Simon Bărnuţiu.

Lucrarea a fost oprită la finalul anului trecut pentru a da spaţiu de manevră celor de la Termoficare SA, care aveau în execuţie proiectul de reabilitare a megistralelor.

„Acolo lucrează Costa Voc, lucrarea a fost adjudecată de Drum Inserv SRL din Sălaj dar a fost dată în subantrepriză. Dacă păstrează ritmul de lucru o termină într-o lună şi jumătate”, anticipează viceprimarul Florin Birta.

Astfel, noua intersecţie a străzilor Oneştilor – Barcăului – Bărnuţiu va fi rezolvată printr-o giraţie. Va fi cel de-al şaptelea sens giratoriu pe care un şofer îl va străbate în doar 1,5 km, pe ruta Bulevardul Dacia – str. Oneştilor – noul sens: cel în curs de amenajare, cel de la intersecţia Oneştilor cu Tudor Vladimirescu, cel de la intersecţia Oneştilor cu Cazaban, cele două de la intrarea respectiv ieşirea de pe pod, cel de la intersecţia Aluminei cu Hortensiei şi Fagului respectiv cel din bulevardul Dacia cu Carpaţi.

plansa-2

Rămâne de văzut în ce măsură va afecta noul sens giratoriu traficul tot mai aglomerat de pe traseul Calea Aradului – Bulevardul Dacia.

Patru bretele

Contractul a fost semnat pentru suma de 792.852,24 lei, fără TVA. Reaşezarea întregii zone a început în 2015, când executivul a obţinut aprobarea Consiliului local pentru investiţia „Drum de acces pe relaţia strada Barcăului – strada Oneştilor – strada Simion Bărnuţiu”. A justificat necesitatea acesteia prin faptul că zona se populează rapid datorită blocurilor ridicate iar accesul semaforizat de pe Oneştilor în zona Kaufland este o soluţie temporară, nesatisfăcătoare.

„Pentru a satisface noile condiţii de trafic, se propune înfiinţarea unui sens giratoriu în intersecţia străzilor Barcăului, Oneştilor şi drumul de acces spre Kaufland, realizându-se astfel continuitatea trotuarelor şi a pistei de biciclişti, rezolvarea scurgerii apelor pluviale şi a iluminatului public în giraţie”, argumentează municipalitatea.

Investiţia presupune lucrări la terasamente, crearea unui sistem rutier nou – 4 bretele carosabile care intră în sensul giratoriu, amenajarea de trotuare, amenajarea pistei de biciclete, realizarea canalizării pluviale, a semnalizării rutiere, dar şi a sistemului de iluminat public aferent.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor