Taxa auto: bihorenii îşi pot cere banii înapoi

Taxa auto: bihorenii îşi pot cere banii înapoi
ORADA - De la începutul anului şi până la 1 iulie peste peste 28.000 de bihoreni şi-au adus maşini de peste hotare. Dacă până acum aceştia plăteau mult-hulita taxă de primă înmatriculare, din această lună vor plăti noua taxă de poluare.

Nicolae Iancu, directorul Trezoreriei Bihor, a dezvăluit azi că marea majoritate a autovehiculelor aduse, circa 24.000 de maşini, au motorizări Euro 3 şi Euro 4. Astfel, din cele 38 de milioane lei plătite de bihoreni în acest interval de timp ca taxă de primă înmatriculare, circa 15 milioane vor fi restituite după ce se va calcula diferenţa între sumele aferente fostei taxe de primă înmatriculare şi noua taxă de poluare. Marius Fandli, directorul adjunct al Finanţelor Publice, a anunţat şi el că proprietarii de maşini importate în intervalul 1 ianuarie 2007 – 1 iulie 2008 se pot prezenta la sediul instituţiei, oricând, pentru a depune cereri prin care să-şi recupereze diferenţele de bani aferente celor două taxe.

Documentele pe care aceştia trebuie să le ataşeze cererilor sunt cartea de identitate a proprietarului, dovada plăţii taxei de prima înmatriculare, cartea de identitate şi certificatul de înmatriculare al maşinii, toate în original şi în copie. Nu există un termen de depunere de către persoane fizice/juridice a documentelor necesare pentru restituirea diferenţei dintre valorile taxelor. A fost deja stabilit un termen de 45 de zile pentru soluţionarea cererilor de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bihor. În cazul în care se doreşte restituirea diferenţei de taxe, este necesară menţionarea de către RAR a nivelului emisiilor de CO2 în cartea de identitate a vehiculului. În acest scop se poate face programare la RAR, fie pe internet, fie telefonic (www.rarom.ro sau tel 0259 430 063).

Directorul Trezoreriei a mai informat că până acum, la Direcţia Finanţelor Publice Bihor şi-au depus cereri de restituire a diferenţelor de taxă 213 cetăţeni, în timp ce 250 de bihoreni au depus cereri pentru plata noii taxe, de poluare.


Calin Corpas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !