Taxa care irită

13Comentarii
Taxa care irită
ORADEA- Zi cu ghinion sau nu, 13 august a fost data din care cei care doresc să intre în Spitalul Clinic Judeţean Oradea cu alt scop decât cel al internării şi în afara programului de vizită, trebuie să scoată din buzunar 5 lei.

Managerul spitalului, economistul Emil Popovici Muţ, a luat această decizie împreună cu consiliul medical, pentru a pune capăt debandadei de pe secţii, din cauza căreia nu se putea asigura o igienă corespunzătoare.

„Eu nu am impus această taxă de dragul de a lua bani de la oameni, ci pentru a-i face să înţeleagă că trebuie respectat programul de vizită”, susţine de fiecare dată Muţ. „Bătaie de joc!” Oamenii înţeleg acest lucru, însă cea mai mare nedumerire o au cei care vin cu trimitere din partea medicului de familie spre unul dintre medicii care lucrează în spital.

„Aveam trimitere la Ortopedie. Am intrat în spital, am plătit taxa, însă nu l-am găsit pe medicul la care trebuia să merg. A doua zi a trebuit să merg din nou, am mai scos 5 lei din buzunar. Nici de data aceasta nu l-am găsit. Mâine trebuie să-l caut din nou, deci voi da alţi 5 lei. Mi se pare o mare bătaie de joc”, ne-a declarat miercuri Maria Man, o pensionară din Oradea.

Şi, într-adevăr, aşa a făcut. Ba mai mult, doamna Man a trebuit să dea ieri 10 lei, deoarece a fost nevoie să se întoarcă pentru a-i aduce medicului o fişă medicală. „În aceste zile am cheltuit 20 de lei doar cu această taxă stupidă. Cu aceşti bani se poate igieniza secţia întreagă, pe o perioadă bună de timp. Şi dacă faci trei paşi înăuntru trebuie să dai 5 lei.

Este bătaie de joc”, adaugă Maria Man, care a fost miercuri martora unui incident mai puţin plăcut: „A venit o doamnă de la ţară cu o problemă gravă, şi când a auzit de taxă a început să plângă, deoarece abia îi ajunseseră banii de drum. Şi sunt mulţi nenorociţi în această situaţie”, conchide Maria Man.

Medici „hoinari” În mod normal, pacienţii trimişi de medicul de familie către un medic specialist ar trebui să fie consultaţi în ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean, adică în Policlinică. Cum se ştie însă, programul la majoritatea cabinetelor nu este respectat, pacienţii fiind ţinuţi cu orele în faţa uşii, până binevoieşte medicul să apară.

Jurnal bihorean a semnalat de nenumărate ori această situaţie, atât vechea cât şi noua conducere promiţând marea cu sarea. „O să verific cum stă situaţia şi o să încerc să remediez această situaţie”, ne-a promis încă o dată managerul Muţ. Nu va fi însă uşor, având în vedere că o parte din medici sunt prea ocupaţi cu activitatea în mediul privat pentru a mai face faţă şi celei din ambulatoriu… O problemă destul de spinoasă, căreia fostul prefect Ilie Bolojan a încercat să-i afle antidotul. Însă acum Bolojan e la Bucureşti, medicii nemaiputând fi deranjaţi de incomodul prefect…

Viorica Borz13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor