Taxa de autostradă va fi între 1 şi 3 euro pe suta de kilometri

7Comentarii
Taxa de autostradă va fi între 1 şi 3 euro pe suta de kilometri
Dacă va fi introdusă, taxa de autostrada nu va depăşi, în primii ani, un euro pe suta de kiliometri, a declarat in exclusivitate pentru The Money Channel secretarul de stat din ministerul transporturilor, Septimiu Buzaşu.

El a spus că şi dacă va fi mărită, taxa de autostrada nu va depăşi 3 euro pe suta de kilometri.

Bugetul de stat nu poate suporta toate costurile de constructie a autostrăzilor. Din acest motiv Ministerul Transporturilor propune două modalităţi de finanţare prin concesiune: taxa de autostradă sau shadow toll-ul, care presupune după concesionare o investiţie ce va fi returnată de stat concesionarului in funcţie de nivelul de trafic pe porţiunea respectivă de autostradă.

“Pentru a obişnui utilizatorii cu taxa pe autostrada, aceasta va fi mică în primii ani după introducere, dar va creşte treptat” a declarat Septimiu Buzaşu, secretarul stat din cadrul Ministerului Transporturilor.

Un bucureştean va plăti pe un drum până la mare între doi si sase euro. Insa introducerea taxei de autostrada presupune, potrivit legislatiei europene , eliminarea rovignetei auto, care asigura banii pentru intretinerea drumurilor nationale.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor