Taxa de cadastru se majorează din acest an

Reactualizat la:
Taxa de cadastru se majorează din acest an
Taxele se măresc, din acest an, pentru cei care vor să îşi elibereze planuri de încadrare pentru lucrările de construcţii, la Agenţia Naţională de Cadastru. Şi taxa pentru avizarea executării hărţilor creşte de la 50 la 100 de lei.

Cele mai importante modificări se referă la eliberarea de planuri de încadrare în teritoriu şi a planurilor de situaţie necesare proiectelor pentru autorizarea lucrărilor de construire sau desfiinţare.

Până acum erau taxate cu 200 de lei pentru fiecare document. Potrivit noilor tarife, pentru un plan se vor plăti 200 de lei înmulţiţi cu o suprafaţă de teren mai mică de 9 hectare. Pentru suprafeţe mai mari, taxa este de 1.000 de lei la hectar.

Pentru avizarea executării planurilor şi hărţilor pentru suprafeţe mai mari de 100 hectare, precum şi pentru avizarea lucrărilor de aero-fotografiere, taxa pentru fiecare lucrare creşte de la 50 la 100 lei. Furnizarea serviciilor în regim deurgenţă presupune, pe lângă plata tarifelor pentru furnizarea serviciilor la termen, şi plata unui tarif suplimentar.

Sunt scutite de la plata tarifelor serviciile de recepţie şi înfiinţare carte funciară, în cazul primei înregistrări în cadastru şi cartea funciară a terenurilor agricole situate în extravilanul localităţilor, dobândite prin titlurile de proprietate.

Furnizarea în regim de urgenţă a acestor servicii presupune plata unui tarif de urgenţă de 480 lei. Din acest an toate veniturile obţinute din tranzacţii imobiliare sunt virate la bugetul destat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !