Taxa de înmatriculare, recâştigată în instanţă şi la Oradea

6Comentarii
Taxa de înmatriculare, recâştigată în instanţă şi la Oradea
Tribunalul Bihor a dat câştig de cauză firmei orădene SC Alinbogdan care a cerut în instanţă restituirea taxei de primă înmatriculare de 6.287 RON, achitată în pentru un autoturism cumpărat din comunitatea europeană.

 În sentinţa dată pentru dosarul 5765/111/2007, în care era reclamată Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Oradea, Tribunalul Bihor arată: „Admite în parte acţiunea formulată de reclamanta SC Alinbogdan SRL cu sediul în Oradea, str. Rimler Karoly, nr.1 în contradictoriu cu pârâta Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Oradea şi pe cale de consecinţă: Respinge cererea de anulare act administrativ intitulat chitanţă seria TS 3A nr.9909524 din 12.11.2007. Obligă pe pârâtă să restituie reclamantei taxa specială pentru autoturisme în cuantum de 6.287 lei, actualizată de rata dobânzii legale până la data plăţii. Obligă pe pârâtă să plătească reclamantei 43.90 lei cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”.

Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bihor, a confirmat că instituţia este obligată prin lege să atace, prin recurs, sentinţa Tribunalului Bihor.

Acţiunea în instanţă a fost înregistrată pe 13 decembrie 2007 iar soluţia a fost dată pe 5 martie şi urmează a fi atacată la nivelul Curţii de Apel Oradea, unde sentinţa va fi definitivă şi irevocabilă.

„Motivaţia noastră a fost că taxa incriminată contravine articolului 90 din Tratatul Comunităţii Europene care interzice statelor membre să instituie taxe contrare principiilor tratatului. Astfel, niciun stat membru nu poate aplica produselor altor state membre impozite interne de orice natură mai mari decât cele care se aplică produselor naţionale similare”, explică Loredana Doseanu, avocata care a reprezentat firma orădeană în instanţă.

Reamintim că arădeanul Ilie Iluna a recâştigat şi la nivelul Curţii de Apel Timişoara taxa de primă înmatriculare, fiind primul român care a obţinut în instanţă recunoaşterea ilegalităţii acestei taxe. • Arădeanul Iluna a câştigat definitiv împotriva taxei de înmatriculare (21 februarie)
 •  

  Cristian Horgos  6Comentarii

  Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

  inca 1000 caractere ramase

  Citiți principiile noastre de moderare aici !

  versiunea HTML a comentariilor