Taxă de lift pentru câini

În baza unei decizii a Adunarii Generale, proprietarii de câini din Asociatia nr. 102 Sovata platesc pentru placerea de a avea alaturi de ei, în lift, pe cel mai bun prieten, câinele. Cel putin asa sustine unul dintre locatari, Baratky Stefan.

Acesta sustine ca pentru plata curentului utilizat la functionarea liftului si pentru curatenia în lift, scoate din buzunar 157.000 lei/luna. „În aceste conditii ar trebui sa mergem cu absurdul pâna acolo încât sa cerem sa plateasca taxa si bunicii din bloc care îsi aduc nepotii în vizita si-i transporta cu liftul. Fiindca, oricum, cateii nu merg singuri cu liftul”, spune Baratky Stefan. Omul ameninta ca va reclama la Primarie situatia. Câini ilegalisti?!


Presedintele asociatiei de proprietari, Mircea Paul, sustine ca în blocul cu zece etaje câinii sunt tinuti în ilegalitate. „Pe o scara de 66 de oameni, 3-4 persoane au câini. Celorlalti nu le convine, fiindca fac mizerie”, spune Paul. Presedintele asociatiei sustine ca proprietarii de câini nu au, asa cum cere legea, aprobarea a doua treimi dintre locatari pentru a tine patrupedele în apartamente.


„Si daca au aceasta aprobare, Adunarea Generala trebuie sa hotarasca ce taxa platesc, si am si hotarât. Liftul este un spatiu comun, si din aceste taxe se fac reparatii la spatiile comune. Aceste taxe nu sunt fixe, nu pot sa spun cât sunt de mari, pentru ca nu le tin socoteala. Oricum, taxele se percep în functie de cât de mari sunt cheltuielile în fiecare luna”, sustine presedintele asociatiei.


Andrei Casota, consilier în cadrul Departamentului Comunicare din Primarie, sustine ca „taxa este legala, atâta timp cât nu contravine legii, adica este executorie pâna când cineva nu o ataca în instanta si instanta stabileste ca e ilegala”.

Bursasiu Veronica