Taxa de neîntreţinere

2Comentarii
Oamenii îşi spun păsurile
Oamenii îşi spun păsurile
Oamenii nu se arată împotriva iniţiativei de restaurare a imobilelor din perimetrul istoric, preferând-o în locul taxei.

Municipalitatea orădeană a prezentat miercuri, în dezbatere publică programul de acordare a facilităţilor pentru reabilitarea clădirilor situate în ansamblul istoric al oraşului şi taxele care urmează să fie aplicate celor care nu-şi vor renova locuinţele. Taxa va avea valori diferite în funcţie de situarea clădirilor şi tipul lor, mai exact dacă sunt clasificate sau nu monumente istorice. Taxe diferenţiate se vor aplica şi firme Oradea şi celor juridice. Astfel, adminsitraţia locală propune ca taxa pentru neîntreţinerea clădirilor din perimetrul istoric al oraşului, la persoanele fizice să fie de 3 lei/mp/an, pentru monumentele istorice şi de 2 lei/mp/an, pentru celelalte. Pentru clădirile situate pe arterele principale ale perimetrului istoric, orădenii vor avea de plătit 4 lei/mp/an, dacă sunt monumente istorice, respectiv 3 lei/mp/an, dacă nu sunt clasificate ca monumente istorice.

 

Mai mult pentru firme

 

Firme Oradea vor avea de achitat sume mai mari: 5 lei/mp/an, pentru clădirile situate pe arterele secundare ale perimetrului istoric şi 6 lei/mp/an, pentru cele de pe arterele principale. Cei prezenţi, preşedinţi de asociaţii de proprietari sau locatari ai imobilelor din perimetrul istoric au ţinut să îşi expună problemele particulare cu care se confruntă, însă în ansamblu, nu se arată împotriva măsurii dispuse de administraţia locală preferând-o în loc să achitare taxele impuse de municipalitate de la începutul anului viitor pentru neîntreţinerea locuinţelor.

Mălina Pop2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor