Taxă de parcare pentru toţi

8Comentarii
Taxă de parcare pentru toţi
Soferii proprietari de automobile din Oradea îsi pot parca masinile, legal, lânga casa doar daca decarteaza la Primarie valoarea abonamentelor special concepute pentru aceste situatii.

Ionut Simon, seful Serviciului Parcari din cadrul Directiei Patrimoniu, spune ca au fost concepute abonamentele pentru riverani ca o facilitate, având în vedere ca este mult mai ieftin decât un abonament de parcare valabil în orice loc din oras. Situatia se refera la zonele amenajate si utilizate ca parcari de ceilalti rezidenti ai orasului. Costul variaza


Astfel, costul unui abonament pentru riverani variaza în functie de perioada pentru care este valabil. Cel de o luna costa 8 lei noi, cel de trei luni 18 lei noi, cel de o jumatate de an 35 de lei noi, iar cel pentru un an, 66 lei noi. „Abonamentele pentru riverani sunt necesare pentru intervalul orar 7:00-19:00 din zi, în rest parcarea este gratuita. Aceste abonamente însa nu înseamna si rezervarea unui loc, ci doar permisiunea de a parca lânga casa”, spune seful servicului.


Pentru acelasi interval orar, 7:00-19:00, o institutie bancara îsi poate face rezervare pentru locurile de parcare din imediata vecinatate, pentru suma de 430 lei noi. „Mi se pare firesc sa aiba la dispozitie cel putin un loc de parcare, dat fiind ca lucreaza cu bani”, apreciaza Ionut Simon.
Si taximetristii au un regim special pentru ocuparea locurilor din statii: 25 lei noi pe trimestru, respectiv 100 de lei pe an.


Amenzi consistente


Stationarea în zonele nesemnalizate ca atare din apropierea parcarilor cu plata, pe drumurile publice în zone în care este interzisa oprirea sau pe locurile de parcare rezervate, pe trotuare si pe spatiile verzi, înseamna, pentru proprietarul masinii, o taxa suplimentara de 15 lei noi, pentru toate tipurile de vehicule.


Practica mai veche a blocarii si ridicarii masinilor parcate aiurea se va pastra pentru acest an, cu cresterea tarifelor pentru recuperarea automobilului. Astfel, pentru eliberarea autovehiculelor sau a remorcilor pentru care s-a început operatiunea de ridicare, si nu s-a finalizat datorita prezentarii la locul respectiv a posesorului autovehiculului, se va achita tariful de 50 lei. Pentru cele care au fost ridicate, transportate si depozitate, datorita opririi sau stationarii neregulamentare pe drumurile publice, se va achita tariful de 100 lei.


Pentru deblocarea autovehiculelor sau remorcilor care au fost blocate datorita opririi sau stationarii neregulamentare pe drumurile publice se va achita tariful de 44 lei. Pentru blocarea si deblocarea autovehiculelor sau a remorcilor a caror masa este mai mare de 1.500 kg, stationate neregulamentar pe drumurile publice, tariful este de 63 lei, conform regulamentului parcarilor aprobat de Legislativul local.

Cristina Ghilea8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor