Taxa de poluare într-o zi, în Bihor

3Comentarii
Taxa de poluare într-o zi, în Bihor
ORADEA – Peste 3.500 de bihoreni şi-au adus maşini de afară începând cu 1 iulie şi până în prezent. Statistica a fost prezentată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor, în ultima conferinţă de presă, şi are la bază cererile depuse de contribuabili.

Taxa de poluare auto este reglementată de OUG 50/2008, HG 686/2008 şi Ordinul preşedintelui ANAF 986 şi a intrat în vigoare la 01.07.2008. „Obligaţia de plată a taxei intervine cu ocazia primei înmatriculări a unui autovehicul în România sau la repunerea în circulaţie a unui autovehicul după încetarea unei exceptări sau scutiri”, a precizat Smaranda Scridon, directorul executiv al DGFP Bihor.

Taxa de poluare se calculează de administraţia fiscală în funcţie de domiciliul sau sediul contribuabilului pe baza documentelor prezentate de acesta. Plata taxei, astfel cum rezultă din Decizia de calcul, se face în numerar la trezoreria administraţiei fiscale sau prin virament bancar. Deşi conform legii, termenul emiterii deciziei de calcul a taxei de poluare este de două zile, în judetul Bihor aceasta se eliberează în ziua depunerii cererii. „Se lucrează în permanenţă cu unul-două ghişee, când este coadă numărul ghişeelor crescând la cinci”, a subliniat Smaranda Scridon.

Statistică

Astfel, după data de 1 iulie au fost depuse un total de 5.932 de cereri dintre care 3.541 pentru calculul taxei de poluare şi 2.391 pentru restituirea diferenţei. Au fost soluţionate un total de 4.880 de cereri dintre care 3.540 pentru calculul taxei de poluare şi 1.340 pentru restituirea diferenţei.

Din taxa de poluare s-au făcut încasări în valoare de aproape zece milioane de lei şi a fost restituită o sumă de peste 1,867 milioane de lei, urmând a se restitui încă aproape un milion de lei.

Un număr de 241 de cereri au rămas nesoluţionate din cauza documentaţiei incomplete.
Dan Birta3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor