Taxa de poluare

Potrivit O.U.G. nr.117/2009 pentru aplicarea unor măsuri privind taxa pe poluare pentru autovehicule, autovehiculele M1 cu norma de poluare Euro 4, a căror capacitate cilindrică nu depăşeşte 2000 cm3, precum şi autovehiculele N1 cu norma de poluare Euro 4, înmatriculate pentru prima dată într-un stat membru al Uniunii Europene în perioada 15 decembrie 2008- 31 decembrie 2009 inclusiv, beneficiază de exceptarea de la plata taxei pe poluare pentru autovehicule, în condiţiile în care acestea se înmatriculează pentru prima dată în România în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe.

„Termenul de 45 de zile este termen de decădere. Exceptarea de la plata taxei pe poluare pentru cazurile prevăzute de OUG nr.117/2009 nu se realizează prin acte administrative eliberate de către administraţiile fiscale, ci prin efectul legii”, a precizat Ioan Mihaiu, directorul coordonator al Finanţelor bihorene.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !