Taxa pe lux i-a ars!

2Comentarii
Taxa pe lux i-a ars!
DEVA – Câteva sute de deveni, care deţin vile şi jeep-uri, au plătit în acest an impozite locale pe măsura proprietăţilor. Pentru o vilă cu două etaje şi mansardă, proprietarul a trebuit să achite un impozit de aproximativ 3000 de lei.

Tot aceeaşi sumă au avut de plătit şi devenii care conduc maşini cu motoare puternice. „Anul acesta veniturile încasate la bugetul local, din impozite, au crescut substanţial. Introducerea în Codul Fiscal a aşa-numitei „taxe pe lux” a dus la încasarea unor sume suplimentare. Devenii care deţin locuinţe cu suprafeţe de peste 150 de metri pătraţi şi proprietarii maşinilor cu motoare având capacităţi de peste 3000 mc au plătit cele mai mari impozite. În rândul acestora se regăsesc atât persoane fizice, cât şi societăţi comerciale„, a declarat Carla Popa, şef Serviciu Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei Deva. Cel mai mic impozit pe locuinţă a fost de 40 de lei, iar pentru o Dacie s-a achitat un impozit de 49 de lei.

 

Valoarea impozitelor în 2008

Consilierii locali deveni au decis ca, anul viitor, toate impozitele şi taxele locale să rămână la acelaşi nivel cu cel stabilit pentru 2007. Aceasta doar în condiţiile în care nu se vor modifica prevederile Codului Fiscal.

 

Rău-platnicii vor fi penalizaţi

Cei care nu şi-au plătit impozitele şi taxele locale la timp trebuie să achite penalizări de întârziere de 1%/zi, calculate la valoarea datoriei. La ora actuală, 75% dintre persoanele fizice şi 82% dintre firmele din Deva şi-au plătit impozitele. Procentajele sunt apropiate cu cele înregistrate în 2006. Anul acesta a fost primul în care, conform Codului Fiscal, au existat doar două termene de plată a impozitelor la bugetul local: finele lunilor martie şi septembrie.

 

 O mie de contribuabili noi

Numărul celor care au trebuit să treacă pe la casieriile Primăriei Deva pentru plata impozitelor locale a crecut în acest an cu 1000. Aceste persoane deţin maşini, imobile şi terenuri cumpărate în leasing. Codul Fiscal a stabilit că, din acest an, impozitele locale pentru bunurile achiziţionate în leasing să fie plătite de utilizator. La nivelul municipiului Deva, circa 33000 de persoane fizice şi aproximativ 3500 de firme trebuie să plătească impozite pe proprietate.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor