Taxă pentru incendii

Taxă pentru incendii
Petrila – Agenţii economici din Petrila, care nu au încheiat un contract cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă ce aparţine de primăria locală, vor plăti, de la 1 ianuarie, costul intervenţiilor pentru stingerea incendiilor, valoarea acestora putând să ajungă la 10.000 de lei pentru fiecare deplasare la foc.

Conform unei hotărâri aprobate de Consiliul Local Petrila, firmele care nu deţin un contract de prestări servicii cu pompierii aflaţi în subordinea Primăriei vor achita câte 300 de lei pentru fiecare kilometru parcurs de maşina de intervenţie până la locul incendiului. Ora de intervenţie la foc va fi plătită cu 4000 de lei, la această sumă urmând să fie adăugate cheltuieli de 1250 lei pentru fiecare membru al echipei de pompieri ce aparţine Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Petrila.

Actul normativ mai stabileşte că valoarea unui contract încheiat între o persoană juridică şi SVSU Petrila va fi calculată la o valoare de 1,5 lei pe metrul pătrat de spaţiu. Populaţia va trebui să achite 5 lei pe an pentru susţinerea cheltuielilor SVSU Petrila, chiar dacă este scutită de plata la intervenţii.

„Orice agent economic este obligat să aibă un contract de prevenire şi stingere a incendiilor. În cazul în care nu au încheiat un contract cu SVSU Petrila, atunci firmele vor plăti aceste taxe de intervenţie, ce au fost stabilite în baza unei documentări a consilierilor. Costurile vor fi achitate numai de către societăţile comerciale”, a declarat primarul oraşului, Ilie Păducel.

Mihai Stan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase