Taxa Radio-TV, anulată

15Comentarii
Taxa Radio-TV, anulată
ORADEA/CLUJ-NAPOCA - Agenţii economici care nu deţin aparate radio-TV ar putea scăpa de taxa radio-TV. Un prim pas în acest sens a fost făcut de firma de avocatura Revnic şi Asociaţii, din Cluj Napoca, care a obţinut în instanţă anularea taxei radio-TV.

Guvernul României, pârât în cadrul acestui proces, şi Societatea Română de Radiodifuziune au facut însă recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care se va judeca în luna aprilie.

În luna septembrie a 2008, firma WEB Consult SRL a apelat la serviciile societăţii de avocatură Revnic şi Asociaţii pentru a contesta în instanţă plata taxei radio-tv. Deşi nu desfăşura nici o activitate şi teoretic nu trebuia să aibă cheltuieli, pe adresa sediului social au început să soseasca facturi şi somaţii de plată pentru taxele radio-TV.

 

Irevocabilă

 

Conform legii nr. 41/1994, persoanele juridice au obligaţia de a achita taxele radio-tv numai în calitate de beneficiare ale serviciilor prestate de Societăţile de Radio şi televiziune.

Dana Revnic apreciază că, „dacă hotărârea va deveni irevocabila în aceasta formă, se va publica în Monitorul Oficial şi, potrivit articolului 23 din Legea 554/2004 a contenciosului administrativ, va fi general obligatorie, adică textul normativ anulat nu va mai fi aplicabil”.

Astfel, agenţii economici care nu desfăşoară activitate şi cei care nu deţin mijloace tehnice de recepţionare a informaţiei radio-tv nu vor mai fi obligaţi să achite taxa.

 

Dan Birta15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor