Taxă specială pentru maşini

Taxă specială pentru maşini
Bucureşti – Din acest an, conform Codului Fiscal, s-a introdus taxa specială pentru autovehicule. Calculul acesteia se face cu ajutorul unei formule matematice şi a unor coeficienţi.

Valoarea taxei este dată de formula:
taxa specială = A x B x C x (100 – D)/100 unde:
A = capacitatea cilindrică
B = taxa prevăzută în coloana 3 din anexa nr.4
C = coeficientul de corelare a taxei prevăzut în coloana 2 de la anexa nr.5
D = coeficientul de reducere a taxei în funcţie de deprecierea autoturismului / autovehiculului prevăzut în coloana 3 de la anexa 5.

Acestă taxă se plăteşte cu ocazia primei înmatriculări în România, de către persoanele fizice şi juridice care achiziţioneză autoturisme şi autovehicule de pe piata internă şi externă, inclusiv comerciale cu excepţia celor special echipate pentru persoanele cu handicap.

Taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule este un venit datorat bugetului general consolidat şi se plăteşte de către persoana fizică sau juridică care face înmatricularea, în numerar sau prin virament, pe bază de ordin de plată pentru trezoreria statului, la unităţile trezoreriei statului din cadrul unităţilor fiscale în a căror evidenţă aceştia sunt înregistraţi ca plătitori de impozite şi taxe, răspunderea privind suma de plată aferentă taxei speciale revenind plătitorului.

Document de plată

„Contul pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule este 20.16.01.08 urmat de codul fiscal sau codul numeric personal al plătitorului.În documentul de plată la rubrica „Reprezentând” se va înscrie obligatoriu seria cărţii de identitate a autoturismului sau a autovehiculului.

Valoarea în lei, a taxei speciale se determină prin transformarea sumelor exprimate în echivalent euro la cursul de schimb valutar comunicat de BNR pentru prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent. Acest curs se utilizează pe toată durata anului următor. Pentru anul 2007 cursul de schimb euro care se utilizează pentru calculul taxei este: 1 euro = 3,5334 lei„, a declarat Lucian Heiuş, directorul DGFP Hunedoara.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !