Taxa verde pentru electronice

ORADEA – Preţul plătit de consumatorii români pentru achiziţionarea echipamentelor IT&C şi a electronicelor de consum a fost majorat, la 30 aprilie, cu 7 lei, taxă ce reprezintă costurile pentru colectarea şi reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE).

Asociaţia producătorilor de echipamente electrice şi electronice ECO TIC a primit, la începutul lunii aprilie, licenţa de operare în domeniul gestionării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice din partea Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile şi a Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

Această taxă, denumită şi „Timbrul verde”, a fost instituită ca urmare a începerii funcţionării sistemului de gestionare a colectării şi reciclării DEEE, conform legislaţiei europene, care prevede că deţinătorii de deşeuri de echipamente electrice şi electronice vor putea să le predea gratuit la punctele de colectare municipale sau la magazine o dată cu achiziţia unui echipament nou din aceeaşi categorie de produse.
Asociaţia va conlucra în procesul de reciclare cu autorităţile locale şi centrale, cu prestatorii de servicii în domeniul deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, precum şi cu celelalte organizaţii ale producătorilor de echipamente electrice şi electronice.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase