Taxe ajustate la Universitate

1Comentariu
Taxe ajustate la Universitate
Creşteri mai mari vor fi la unele facultăţi care nu şi-au mărit taxele de ani de zile.

Taxele de şcolarizare au fost ajustate la unele dintre facultăţile Universităţii din Oradea, însă sub indicele de 5% din inflaţie.

„Au fost specializări unde taxele au rămas aceleaşi de ani de zile. Creşteri mai mari vor fi la aceste facultăţi. Decizia de ajustare a taxelor a fost luată în şedinţa de luni a senatului Universităţii. Prin această ajustare s-a dorit uniformizarea taxelor la nivelul întregii instituţii. Taxele de înscriere la concursul de admitere, pentru contestaţii, taxele de înmatriculare, cele pentru refacerea disciplinei, de retragere a dosarului sau de transfer au rămas neschimbate”, a anunţat rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal.

Taxe între 1.800 şi 6.800 lei

Taxele de şcolarizare la Universitatea din Oradea variază între 1.800 de lei şi 6.800 de lei.

Cea mai mică taxă de şcolarizare la Universitatea din Oradea o vor plăti cei care vor alege să studieze la una din specializările Facultăţii de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale. Un student care intră pe locurile nebugetate ale acestei facultăţi va avea de scos din buzunar 1.800 de lei pentru anii de studii I şi II şi 1.950 pentru anul III. Tot 1.800 de lei vor plăti şi studenţii din anul III de la specializarea Asistenţă Medicală Generală din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie. Candidaţii care se îndreaptă spre una din specializările Facultăţii de Ştiinţe trebuie să ştie că aici taxele sunt de 1.900 de lei pe an, cu excepţia ştiinţei mediului.

Cea mai mare taxă de şcolarizare este la Facultatea de Medicină şi Farmacie. Aici taxele pentru cei care aleg să studieze în limba română sunt de 5.300 de lei, iar pentru cei care optează pentru studii în limba engleză vor avea de achitat o taxă de 6.800 de lei pe an.

La masterat cea mai mică taxă de şcolarizare este la Facultatea de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale, Studii Euroregionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării şi Teologie (2.000 de lei), urmată de Arhitectură, Energetică, Inginerie Managerială şi Tehnologică, IETI, Protecţia Mediului, Ştiinţe Economice, Textile şi Pielărie (2.700 de lei). Cea mai mare taxă la masterat este la Facultatea de Muzică (3.300 de lei).

Crina Dobocan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor