Taxe de urgență la Arhitectul Șef

Taxe de urgență la Arhitectul Șef
După ultima ședință a Consiliului Local din 19 iunie, Instituția Arhitectului Șef a instituit taxe de urgență pentru eliberarea mai rapidă a documentelor de urbanism.

Astfel, certificatele de urbanism sunt eliberate în maxim 5 zile, iar autorizațiile de construcție într-un termen de maxim 10 zile. Pentru a veni în ajutorul cetățenilor, Primăria a inițiat o propunere prin care aceste documente să se elibereze și în regim de urgență, în 2 zile lucrătoare de la data și ora depunerii.

Astfel, pentru certificatele de urbanism, la eliberarea acestora în regim de urgență, în loc de 5 zile vor putea fi obținute în 2 zile, la o taxă de urgență de 50 lei, pentru autorizațiile de construcție (anexe, garduri, etc.) în 5 zile față de 10 zile, la o valoare a taxei de urgență de 100 lei, iar pentru autorizațiile de construcție pentru construcții mari taxa de urgență va fi de 200 lei. În ceea ce privește autorizațiile de luare în folosință, şi acestea vor putea fi urgentate prin plata a 100 de lei.

Taxele de urgență se aplică doar în cazul în care persoanele fizice sau juridice solicită eliberarea documentului în regim de urgență.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !