Taxe mai mari, pentru păşunat

CARANSEBEŞ – A devenit deja o obişnuinţă ca la începutul fiecărui an să apară majorări la toate taxele pe care cetăţeanul trebuie să le plătească. Administraţia locală nu poate ocoli regula, astfel că din acestă lună au fost reactualizate, adică majorate, taxele şi sancţiunile ce se aplică crescătorilor de animale.

Cheltuieli importante

În primul rând, a fost mărită taxa pentru accesul animalelor pe păşunea municipiului. Majorarea nu este mare, dar având în vedere că este percepută pentru fiecare animal în parte, poate aduce cheltuieli importante pentru crescătorii de animale.

Spre exemplu, pentru bovine şi cabaline adulte, taxa s-a majorat cu un leu, de la 17 la 18 lei pe cap de animal. Crescătorii de ovine care nu duc oile la munte în perioada 15.06.2007 – 01.09.2007 şi vor păşuna turmele tot timpul anului pe păşunea municipiului, vor scoate din buzunar 12,6 lei pentru animalele adulte şi 7,3 lei pentru cele tinere.

Cereri anticipate

Mai trebuie precizat că taxa de păşunat trebuie achitată până la data de 30 iunie 2007. La taxe noi, au fost stabilite şi sancţiuni noi, pentru cei ce nu repectă regulile privind accesul pe păşunile Caransebeşului.

Astfel, folosirea păşunii fără a depune cerere anticipată şi nedeclararea zonei de păşunat, se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 de lei. Cei care nu achită taxa de păşunat nu vor face o afacere bună, pentru că vor avea de plătit între 500 şi 1.000 de lei. Crescătorii care îşi vor păşuna animalele în altă zonă decât cea declarată, vor plăti între 50 şi 100 de lei.

Iulius Pîrvu
iulius.pirvu@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !