Taxele de cazare rămân

Taxele de cazare rămân
ORADEA – Studenţii Universităţii din Oradea care doresc să locuiască în căminele administrate de instituţie trebuie să ştie că tarifele de cazare nu vor suferi modificări.

Ultima majorare substanţială a cazării a avut loc acum un an când Ministerul Educaţiei a dispus diferenţierea taxelor pentru studenţii în regim cu taxă şi cei fără taxă. De atunci tarifele pentru studenţii bugetaţi au rămas la nivelul de 70 de lei pe lună.

Pentru studenţii nebugetaţi se punea problema încasării de taxe de cazare diferenţiate pe luni, pe timp de vară cazarea trebuia să fie la nivelul de 30 de lei, iar în lunile de iarnă putea ajunge şi la 200 de lei. Printr-o decizie luată la nivelul comisiei sociale de atunci s-a stabilit ca preţul unei luni de cazare să rămână constant la 130 de lei, indiferent de luna calendaristică.

 

Fără concurenţă

La acest moment Universitatea are la dispoziţie un număr total de 1.175 de locuri de cazare, în căminele proprii şi în cele două cămine închiriate de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”. Acestora li s-au adăugat încă 80 de locuri obţinute prin mansardarea celor două cămine din campusul universitar.

Perioada în care studenţii Universităţii putaeu solicita un loc în cămin s-a încheiat la 1 august, dată la care erau contabilizate un număr de 1.400 de solicitări pentru un număr de 1.259 de locuri disponibile de la 1 octombrie. Cei care au solicitat un loc de cazare vor şti dacă au un loc doar la 15 septembrie după ce Serviciul Social al Universităţii va analiza fiecare solicitare, iar cazarea studenţilor va începe în 27 septembrie.

 

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !