Taxele pe clădirile mari, la noi niveluri

REŞIŢA – Noul Cod fiscal va intra în vigoare la 1 ianuarie 2007. Acesta va aduce cu sine o serie de modificări care vor avea influenţă directă asupra populaţiei. Una dintre aceste modificări vizează şi creşterea impozitelor pe terenuri şi clădirile mari.

La mâna autorităţilor

Astfel, din 2007, impozitele pentru locuinţe cu o suprafaţă de peste 150 metri pătraţi, vor creşte cu câte 5% pentru fiecare 50 de metri pătraţi sau fracţiune din aceştia. Populaţia va plăti şi o cotă de impozit de 0,1%, din valoarea impozabilă a clădirii. Valoarea impozabilă a clădirii se determină prin înmulţirea suprafeţei construite cu valoarea impozabilă corespunzătoare.

Ulterior, se face o ajustare în funcţie de rangul localităţii şi de zona în care este amplasată clădirea, prin înmulţirea cu coeficientul de corecţie corespunzător. Propunerile de modificare vizează atât majorarea valorilor pe metru pătrat, cât şi a coeficienţilor de ajustare în funcţie de zona amplasării clădirii.
În ceea ce priveşte clădirile deţinute de persoanele juridice, autorităţile locale vor putea stabili impozite cuprinse între 0,5% şi 2% din valoarea impozabilă de inventar.

O altă modificare adusă Codului Fiscal care va intra în vigoare de la anul, îi va obliga pe cetăţeni să plătească impozitele de două ori pe an, la 31 martie şi 30 septembrie.Conform prevederilor Noului Cod Fiscal, nici cei care vor face schimb de locuinţe nu vor fi scutiţi de la impozit, fiind taxaţi cu 16% din valoarea tranzacţiei. În plus, proprietarii nu vor putea să-şi vândă clădirile până când nu şi-au achitat toate obligaţiile fiscale. Aşadar, achitaţi-vă din timp datoriile.

Doina Rolea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase