Taxele speciale, din ianuarie 2010

8Comentarii
Taxele speciale, din ianuarie 2010
Consilierii au aprobat luni taxele speciale: de salubrizare, linişte publică şi reabilitare a clădirilor din centrul istoric.

Taxele speciale au fost aprobate fără obiecţii de consilierii locali în şedinţa de luni. Astfel că, de la 1 ianuarie 2010, cei care nu vor avea contract pentru servicii de salubritate, cei care nu îşi vor reabilita clădirile din perimetrul istoric şi patronii localurilor cu program prelungit noaptea vor fi nevoiţi să achite contravaloarea acestor taxe.

Orădenii care vor fi surprinşi că nu au contract cu operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service, vor fi nevoiţi să plătească 14 lei lunar/ pe persoană, aproape de dublu faţă de tariful practicat de firmă. Suma poate fi achitată la Primărie anual cu două termene de plată 31 martie şi 30 septembrie.

Campanie publicitară

Înainte cu patru luni de intrarea în vigoare a taxei de salurizare, operatorul RER Ecologic Service va face o campanie publicitară, în cadrul căreia va distribui materiale promoţionale, va informa orădenii şi va încheia contracte.

Cei care nu îşi reabiliteazăfaţadele clădirilor situate în perimetrul istoric al oraşului vor fi la rândul lor nevoiţi să achite taxe speciale calculate în funcţie de amplasarea şi tipul acestora. Astfel, pentru persoanele fizice taxa specială va fi între doi şi patru lei pe metru pătrat pe an, în timp ce persoanele juridice vor fi obligate să plătească între cinci şi şase lei pe metru pătrat pe an. Vor fi scutiţi de la plata acestei taxe cei care au făcut renovări ale faţadelor în ultimii 15 ani.

Patronii care îşi vor ţine localurile deschise în afara programului stabilit de administraţia locală vor trebui să plătească 3.000 de lei pe oră pe an, pentru o suprafaţă mai mică de 100 mp şi 5.000 de lei pe oră pe an pentru cele cu suprafaţă mai mare de 100 de mp. Taxa de ordine publică este aplicabilă în intervalul orar 23:00 – 6:00, de duminica până joia şi între orele 24:00 – 6:00, vinerea şi sâmbăta.

Malina Pop8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor