Taximetrie în ciuda prefectului

4Comentarii
Taximetrie în ciuda prefectului
ORADEA – Consiliul Local a ignorat, ieri, o solicitare imperativă a Prefecturii Bihor, refuzând să reducă numărul de autorizaţii de taximetrie din Oradea, de frica unui protest masiv al celor vizaţi. Câteva sute de taximetrişti au anunţat că vor porni un miting de proporţii, care ar paraliza tot centrul oraşului, dacă Legislativul local s-ar fi conformat pretenţiilor Prefecturii de a reduce autorizaţiile din Oradea de la 1.100, câte sunt acum, la 820.

„Cel puţin 300-400 de familii care trăiesc din taximetrie vor rămâne fără venit. Eu am fost obligat să fac acest proiect de hotărâre şi să-l supun atenţiei Consiliului Local, după raportul prefectului”, a declarat primarul, precizând că raportul Prefecturii are ca termen de conformare 31 martie.
Conform documentului semnat de prefectul Mircea Ghitea, numărul maxim de autorizaţii taxi trebuie să fie de maxim 4 la 1.000 de locuitori.
„Nu am eu calitatea să las pe stradă 500 de oameni pentru că aşa vrea Guvernul. Aceşti oameni nu au alte locuri de muncă, au familii, şi-au cumpărat maşini în rate, contând pe câştigurile viitoare. Nu ştie nimeni ce se va întâmpla cu ei. Prefectura a invocat o cerere a Camerei Taximetriştilor unde, cu totul întâmplător, este preşedinte domnul Raţiu”, a mai comentat primarul Groza, cu referire la faptul că soţia lui Octavian Raţiu, şeful Camerei Judeţene a Taximetriştilor, ar fi tocmai liderul Organizaţiei de Femei a PNL.

Razboi în branşă
Octavian Raţiu, patronul Hello Taxi, şi-a depus pe 10 martie, la Prefectură, cererea de reducere a numărului de autorizaţii pe Oradea, chiar dacă organul de control al taximetriei în Oradea este un serviciu din cadrul Primăriei. Acesta a absentat de la întrunirea de joi a consilierilor, dar au făcut prezenţă patronatul celorlalte trei firme de taximetrie din Oradea şi reprezentanţi ai unei organizaţii profesionale mult mai reprezentantive, spune Călin Stana, administrator VIP Taxi şi vorbitor în numele Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi.
„Am alături de mine 90% dintre taximetriştii orădeni. Avem 300 de leasinguri, 400 de familii care trăiesc din taximetrie, ca să nu mai vorbim că reducerea numărului de maşini va da oraşul peste cap”, crede Stana.
În aceste condiţii, consilierii locali au votat menţinea activităţii de taxi la dimensiunile actuale. O posibilă idee salvatoare a venit din partea unui liberal. „Legea permite creşterea numărului de maşini, dacă facem un studiu din care să reiasă că este nevoie”, a punctat Mihai Manea.

 

Georgiana Anghel4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor