Taximetriştii atacă primăria

2Comentarii
Taximetriştii atacă primăria
CARANSEBEŞ – Camera Judeţeană a Taximetriştilor Caraş-Severin (C.J.T.C.S.) îşi manifestă, în continuare, nemulţumirea faţă de modul în care se desfăşoară serviciile de taximetrie în municipiul Caransebeş.

Într-un comunicat trimis pe adresa redacţiei noastre, reprezentanţii C.J.T.C.S. prezintă principalele nemulţumiri privitoare la această activitate.

Probleme multe…

„Aceste probleme se datorează în principal domnului primar şi consilierilor locali, pe care dânşii le-au creat prin lăsarea la liber a numărului de autorizaţii de taxi, încălcând astfel prevederile Legii nr. 38/2003, nestabilind, amenajând şi semnalizând locuri de aşteptare şi staţionare a taxiurilor“, se arată în comunicatul primit.

De asemenea, reprezentanţii C.J.T.C.S. atrag atenţia asupra faptului că în prezent, pe lângă cele 250 de taxiuri autorizate, îşi desfăşoară activitatea peste 50 de „piraţi“, care câştigă bani la fel ca cei care contribuie la bugetul local. În opinia semnatarilor comunicatului, aceste fapte se petrec „sub privirile îngăduitoare ale autorităţilor locale cât şi celor care practică legal taximetria“.

Pentru a lămuri situaţia taximetriei în municipiul de pe Sebeş am luat legătura cu primarul Ion Marcel Vela, care ne-a îndrumat spre „vice“, Ilia Vintilă, în sarcinile căruia intră această activitate.

Viceprimarul municipiului ne-a declarat că administraţia locală nu are de gând să limiteze numărul de autorizaţii eliberate pentru taximetrişti, principalul argument fiind economia de piaţă. „Cine întruneşte toate condiţiile rămâne pe piaţă şi e liber să practice această activitate, intrând în concurenţă cu ceilalţi taximetrişti“, a precizat Ilia Vintilă.

În ceea ce priveşte amenajarea locurilor de aşteptare şi staţionare a maşinilor, viceprimarul ne-a precizat că această chestiune a fost analizată în cadrul Comisiei de Sistematizare Rutieră din cadrul primăriei şi s-a trecut la amenajarea acestor spaţii.

Astfel, au fost înfiinţate spaţii de staţionare a taxiurilor în imediata vecinătate a Palatului Korongy, renunţându-se la parcarea în curbă din centrul oraşului, care încurca circulaţia. De asemenea, Ilia Vintilă a precizat că urmează a fi amenajate astfel de locuri la nivelul întregului municipiu.

În fine, în ceea ce priveşte taximetria ilegală, viceprimarul ne-a declarat că pentru combaterea acestui fenomen este necesară în principal colaborarea cu asociaţiile care-i reprezintă pe taximetrişti, care să comunice celor abilitaţi să ia măsuri o situaţie completă a maşinilor care practică servicii taxi fără forme legale.

Iulius Pîrvu2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor