Taximetristii, taxati de CJPC Bihor si Politie

De Dan Birta
25Comentarii
Taximetristii, taxati de CJPC Bihor si Politie
Ţinută indecvată, lumini de la cupolă invizibile, tarife lipsă de pe uşa exterioară şi de pe bord, lipsa asigurării de transport pentru persoane şi bagaje, cauciucuri uzate.

Acestea au fost câteva dintre deficienţele constatate de către comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor, în urma controalelor efectuate miercuri, 5 septembrie printre taximetrişti.

Controalele au fost efectuate în colaborare cu Poliţia Rutieră, Poliţia Locală, Biroul Român de Metrologie Legală şi Registrul Auto Român. „Este vorba despre un control tematic de verificare a calităţii serviciilor prestate de taximetrişti”, ne-a declarat Traian Bejan, comisarul şef al CJPC Bihor.

Controalele au vizat verificarea stării tehnice a autoturismelor, uzura cauciucurilor, igienizarea autoturismului interior şi exterior şi portbagaj, afişarea tarifelor, ţinuta vestimentară şi igiena corporală, asigurarea pentru persoane şi bunuri, verificarea metrologică a taxametrelor, certificatul de atestare profesională a conducătorului auto, ecusonul taximetristului la vedere, etc. Totodată s-a verificat eliberea bonului fiscal de către taximetrişti. „La acest punct pot fi amendaţi şi clienţii care nu solicită şi nu păstrează bonul fiscal până la coborârea din autoturism. Amenda este cuprinsă între 50 şi 500 de lei”, a precizat comisarul şef al CJP Bihor.

Deficienţe

Controalele au început la staţia de taxi de pe B-dul Dacia din apropie de magazinul Profi. Taximetriştii au fost solicitaţi să stea pe loc şi să prezinte documentele, timp în care organele de control au efectuat verificările. Una dintre cele mai vizibile deficienţe constatate a fost slaba vizibilitate a becului roşu sau verde de la cupola de taxi. Unele maşini nu aveau tarifele afişate pe uşă şi în interior la vedere sau aveau tarife pe timp de noapte. „Ei nu au tarife de noapte şi de zi. Au doar tarife interne şi externe şi nu ar trebuie să afişeze tarifele pe timp de noapte”, spune Traian Bejan.

Multe maşini aveau cauciucurile foarte uzate, lucru constatat de personalul de la RAR. Acestea au primit invitaţie să se prezinte peste 15 zile la RAR pentru verificarea maşinilor.

În urma controlului efectuat pe B-dul Dacia s-a constatat că un taximetrist nu avea asigurea pentru persoane şi bagaje. A fost sancţionat cu o amendă cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei, fără posibilitatea de a plăti jumătate din minimul amenzii în 48 de ore.

Taximetriştii verificaţi au primit invitaţii de a se prezenta la CJPC Bihor pentru finalizarea controalelor. „Această acţiune va continua toată luna septembrie”, a încheiat Traian Bejan.

 

Taguri: , ,


25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor