Teapa cu facturi fantoma

14Comentarii
Teapa cu facturi fantoma
Facturile firmei Romtelecom au fost copiate de o societate cu nume asemănător.

Inventivitatea anumitor firme dornice de câştiguri rapide şi nelegale nu mai cunoaşte limite. Pentru a induce populaţia în eroare o firmă a copiat facurile unei firme de telefonie şi trimite aceste facturi populaţiei. „Dorim să atragem atenţia consumatorilor dar şi operatorilor economici asupra unei practici incorecte de care uzitează firma SC Romtelemedia Carte de Telefoane SRL având J40/7480/2010 şi J05/1424/2010”, a precizat Sebastian Secoşan, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor.

Această firmă a copiat formatul facturilor Romtelecom şi trimite facturi clienţilor care de obicei au valoarea facturii apropiată de suma de 500 lei.

Astfel, facturile remise de Romtelemedia Carte de Telefoane SRL solicită abonaţilor să achite o sumă de 527 lei pentru achiziţionarea de publicitate prioritară pe site-ul www.cartedetelefoane.com, deşi ei nu solicitaseră un astfel de serviciu.

Ţeapă

Dacă din neatenţie sau automatism oamenii achitau această sumă în contul indicat, devin parte contractuală a unui contract ale carei clauze sunt trecute pe verso-ul facturii şi care de obicei nu sunt citite. Acest contract obliga în final contractantul să plătească 2.000 lei. Pe spatele facturii scrie, cu litere mici, că “plata acestei oferte este voluntară”, iar “Carte de Telefoane” nu este afiliată Romtelecom. Romtelemedia are sediul social pe o stradă din Bucureşti, iar la numărul de telefon asociat firmei nu a răspuns nimeni.    

Pentru verificarea facturii Romtelecom şi a sumei de plată clienţii pot apela gratuit din reţeaua Romtelecom numărul 1930 (combinaţia de taste 1-1 pentru clienţi persoane juridice) sau pot verifica electronic şi gratuit folosind aplicaţia MyAccount , modalităţi oferite de Romtelecom.

S.Al.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor