Teatru cu iepurasi electorali!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
Doi adulterini disperaţi
Doi adulterini disperaţi
Miercuri seară, la Hotel Elite s-a jucat o piesă de teatru cu iz electoral. Cei care au oferit invitaţii pentru această manifestare culturală au fost candidaţii ARD pentru Parlament în Oradea, Călin Mocan (Colegiul 9 – deputaţi) şi Ionel Bungău (Colegiul 4 Senat).

Piesa, regizată de Elvira Platon Rîmbu şi jucată de actorii Mihaela Gherdan şi Pavel Sîrghi, a purtat un nume sugestiv – „În 9 Decembrie, la ora 9, în Colegiul 9”.

Înainte ca actorii să intre în scenă, scena a fost ocupată de „actorii” politici, prezentaţi de Mişu-Jan Manolescu – rectorul Universităţii Agora. Mocan şi Bungău s-au adresat publicului format din câteva zeci de persoane. Mocan chiar a schiţat câteva puncte din programul său politic, insistând pe necesitatea exploatării resurselor geotermale ale Oradiei.

Recomandări pe 9

Piesa de teatru prezintă doi „iepuraşi” amorezaţi, însă într-o postură adulterină. Aflată într-o stare de anxietate maximă, amanta ajunge să-i ceară „iepuraşului” său să accepte să-i zică Florin, aşa cum îl cheamă pe soţul încornorat. Iar acesta acceptă! Totul pentru ca ea să nu se „scape” cumva în faţa soţiorului, pronunţând numele amantului Andrei… El intră în panică atunci când cineva sună insistent la uşă, îngrozit de gândul că ar putea fi soţia. Aduşi la paroxism, cei doi porumbei adulterini îşi aruncă vorbe grele, dar pe care şi le retractează imediat, atunci când musafirul nepoftit renunţă şi se îndepărtează de uşa apartamentului conspirativ. Piesa se încheie cu o ipotetică întâlnire pe care el şi ea şi-o dau în data de 9, la ora 9, în Colegiul 9. Spre deosebire de cetăţeanul turmentat al lui Caragiale, de astă dată spectatorii au putut afla cu cine votează amorezii Elvirei: tocmai cu… Mocan şi pe Bungău! La final, Călin Mocan a intrat pe scenă pentru a le mulţumi tuturor de prezenţă, dar şi pentru a le aminti „să aleagă calea dreaptă”. Adică altfel decât li se arătase în reprezentaţia de mai devreme..0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !