Teatru de păpuşi pus în scenă la Deva

Teatru de păpuşi pus în scenă la Deva
Deva – Cornelia Diaconu, actriţă şi mânuitoare de păpuşi de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu – Jiu, va iniţia, în arta păpuşarilor, colectivul teatrului din Deva. Apoi se va pune în scenă, în premieră, un spectacol cu păpuşi. 

Experienţa punerii în scenă a unei piese de teatru de păpuşi pentru copii va fi încercată, până la finele lunii februarie, în premieră, de colectivul Teatrului de Artă Dramatică Deva (TADD). Pentru ca cei care vor experimenta, în scopul obţinerii unui spectacol – „Năzdrăvanii”, tehnicile speciale şi deloc uşoare care se cer, la Deva a venit actriţa Cornelia Diaconu, de la Teatru Dramatic „Elvira Godeanu” Tg.Jiu.

Într-un dialog purtat de aceasta cu managerii teatrului devean Turi Zoltan şi Mihai Panaitescu, „s-a hotărât ca la Deva să se înfiinţeze o secţie pentru spectacole de copii şi de păpuşi. Totul depinde de acest prim pas, realizarea primului spectacol de teatru de păpuşi”.

Cornelia Diaconu are experienţă în acest domeniu şi spunea că: „Am găsit la Deva voci foarte bune! Sunt ale unor balerine, solişti şi o actriţă de la teatrul devean, dar mai este încă mult de lucru până aceştia învaţă şi să mânuiască păpuşile! Asta pentru că publicul format din copii este exigent şi nemaipomenit! Copilul nu te iartă.

Dacă se întâmplă ceva fără suflet, el spune tare şi pe loc! Trebuie să fi foarte sigur pe vocea ta, să nu te trădeze şi să exprime foarte multă sinceritate”. Cornelia Diaconu cunoştea proiectul TADD, de „teatru pentru copii şi de păpuşi”, şi a acceptat invitaţia de a fi profesoară. A venit la Deva cu păpuşi realizate, îngrijite şi iubite de ea şi cu foarte mult entuziasm.

„Dacă treburile merg bine vom prezenta spectacolul devenilor la sfârşitul lunii februarie. Nu-mi plac kitsch-urile şi vreu să realizez ceva profesionist altfel nu-l dau!” a spus Cornelia Diaconu.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !