Teatrul a depăşit mediocritatea

5Comentarii
Teatrul a depăşit mediocritatea
ORADEA – Recent încheiata stagiune 2006/2007 a fost una reuşită pentru Teatrul de Stat, consideră directorul Lucian Silaghi. Instituţia a continuat strategia demarată în urmă cu câţiva ani, aducând la Oradea regizori de renume.

În stagiunea trecută au colaborat cu Trupa „Iosif Vulcan” Claudiu Goga, considerat unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi al generaţiei tinere de regizori, Petru Vutcărău, directorul Teatrului „Eugen Ionescu” din Chişinău, şi Victor Ioan Frunză.

„A fost a cincea stagiune în care am lucrat cu regizori de marcă, iar acest lucru începe să se vadă. Această colaborare nu garantează din start o capodoperă, dar e vizibil că nivelul artistic este din ce în ce mai bun. Am reuşit să depăşim nivelul de mediocritate”, ne-a declarat Lucian Silaghi.

Comedii şi musicaluri
Deşi numărul de abonamente a crescut semnificativ, ajungând la 2.400, îmbunătăţirea nivelului artistic nu se reflectă încă suficient în numărul de spectatori, consideră directorul. Pentru a atrage mai mulţi orădeni în sala de spectacole, se vor monta mai multe comedii şi musicaluri. „Pentru mulţi, teatrul este un loc în care vin să se relaxeze, să evadeze din realul sumbru”, spune Lucian Silaghi.
În stagiunea următoare, din cauza lucrărilor din interiorul teatrului, majoritatea spectacolelor vor fi susţinute la Casa de Cultură a Sindicatelor. Reprezentaţii vor avea loc şi la teatru, cu publicul pe scenă, care va fi izolată de şantierul din sală de cortina antiincendiu.

În cursul verii urmează să fie pus la punct spaţiul de joc de la Casa de Cultură a Sindicatelor, respectiv să se amenajeze spaţii de depozitare şi să se improvizeze cabine pentru actori. Pentru aceste lucrări de amenajare minime Consiliul Judeţean a alocat suma de 50.000 lei.
Lucian Silaghi speră ca finalizarea renovării edificiului, restaurarea interioară, să acţioneze ca un magnet asupra orădenilor, contribuind la sporirea numărului de spectatori. „Pe la mijlocul anului viitor, tot ce înseamnă restaurare, modernizare, va fi considerat un capitol încheiat. Ne vom putea concentra şi mai mult pe latura artistică”, afirmă directorul.

Pengo Zoltan5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor