Teatrul Bulandra dă tonul „balului”

Teatrul Bulandra dă tonul „balului”
Spectacolului cu piesa de teatru „Sorry” de Aleksandr Galin îi revine onoarea de a deschide editia jubiliara a Saptamânii Teatrului Scurt.

Cei doi monstri sacri ai trupei Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra”, Ion Caramitru, presedintele Uniter, si Mariana Mihut, câstigatoarea premiului de interpretare al Uniter pentru rolul Inna Rassadina din aceasta piesa, propun publicului oradean o tulburatoare poveste de dragoste. Reîntâlnirea, dupa douazeci de ani, a celor doi este pretextul unui dialog de mare dramatism.

Sperantele si deziluziile acestui cuplu ratat, plasate într-o Rusie care anihileaza orice forma de libertate, sunt subiectul acestei capodopere de arta dramatica si actoriceasca, prezentata oradenilor duminica, începând de la ora 18:30.

Un subiect actual


Un alt spectacol al Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra”, „Tatal” de August Strindberg, având în rolul principal un alt nume urias al scenei românesti – ne referim la Virgil Ogasanu – va completa turul de forta al celebrei trupe bucurestene prin orasul nostru. Piesa dramaturgului suedez pe care compatriotii sai l-au rasplatit, în urma unei actiuni de subscriptie publica, cu un premiu Anti-Nobel în chiar anul mortii sale, este, desi a fost scrisa în urma cu aproape un secol, extrem de actuala.

Conflictul dintre parinti pentru controlul educatiei odraslei lor este adus în atentia publicului iubitor de teatru cu duritatea-i caracteristica, dar si cu o maiestrie inegalabila, de Strindberg. Tatal, capitan de cavalerie si un intelectual desavârsit, este împins pe panta dementei de sotia sa, Laura, o femeie îngusta la minte, egoista si lipsita de orice fel de scrupule, care are în mama ei, adepta a spiritismului, si în cele din urma si în batrâna doica a capitanului, ignoranta si superstitioasa, doua importante aliate.

Valentin Buda