Teatrul intră în renovare

Teatrul intră în renovare
A fost desemnat câstigatorul pentru realizarea lucrarilor de restaurare a fatadei Teatrului de Stat Oradea. Firma satmareana Euras a avut oferta cea mai buna, declara presedintele comisiei de licitatie si în acelasi timp directorul Teatrului, Lucian Silaghi.

Pentru aceasta lucrare au fost alocati trei miliarde de lei de catre Consiliul Judetean. Euras s-a angajat sa realizeze lucrarea pentru 2,7 miliarde de lei, o oferta mai mica cu aproximativ 170 milioane ROL decât a firmei Selina, cealalta participanta la licitatie.

Termen 60 de zile

„Lucrarile la fatada necesita experienta si în restaurare din partea executantului. Se va da jos tencuiala pâna la caramida, si de acolo va începe lucrarea. Se va lucra cu foita de aur la detaliile care necesita asa ceva”, spune Lucian Silaghi.

În urma cu aproximativ opt ani, fata Teatrului a fost refacuta, însa nu în detaliu. Atât Euras, cât si Selina au mai executat lucrari de restaurare. Firma Euras are în portofoliu restaurarea unor manastiri, iar Selina a restaurat Primaria Oradea.

„Sper ca cel târziu luni vom semna contractul si vom profita de zilele de toamna blânda, câte au mai ramas”, spune directorul Teatrului. Termenul de executie a lucrarii este de 60 de zile. Firma Selina are la dispozitie o saptamâna pentru a contesta câstigatorul licitatiei.

Veronica Bursasiu

Taguri: