Ştef reafirmă că Ţîrle „e pe lângă”

Traian Ştef
Traian Ştef
După ce a citit pe portaluri motivaţia lui Ţîrle, Traian Ştef îşi întăreşte punctul de vedere:

„Legea administraţiei publice locale nu-i dă dreptul preşedintelui CJ să «rezilieze disciplinar un contract de management». O astfel de decizie, poate fi luată doar în plenul CJ, în urma unei sentinţe judecătoreşti. Consiliul însuşi nu poate decât sancţiona sau suspenda un manager de instituţie culturală, iar preşedintele doar poate propune. Chiar şi rezilierea amiabilă a contractului dlui Sarkadi de la Filarmonică s-a votat în plenul CJ”. În ce priveşte deplasarea la bibliotecile europene, Ştef invocă în apărarea sa şi opinia Curţii de Conturi:
Preşedintele CJ trebuia să trimită nu o aşa-zisă comisie ci Serviciul de Audit ca să se pronunţe dacă s-a greşit şi, eventual, să specifice de la ce persoană trebuie recuperaţi cei 7.000 RON. Curtea de Conturi ne verifica investiţia de 10 milioane RON în noul sediu al Bibliotecii şi cum tocmai se ridicase şi problema deplasării la Paris, ne-a cerut şi documentaţia ei, constatând că nu e nicio ilegalitate. Aceasta fiindcă legea interzice expres transferul de bani de la un capitol la altul, de pildă de la cheltuieli materiale la salarii sau invers, fără o rectificare votată în plenul CJ. Însă transferuri între subcapitole, de la diferite instituţii, e o pratică legală ce a fost aplicată în decembrie şi de actuala conducere a CJ.”

C.H.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !