Tehnici sigure, confortabile, eficiente

Tudor Marin FOTO: FRS
Tudor Marin FOTO: FRS
Ideea unui manual tehnic al Şcolii Române de Speologie (SRS) a apărut în iarna anului 1998 cu ocazia întrunirii Comitetului Director al Federaţiei Române de Speologie.

Problemele financiare ne-au făcut să stăm în aşteptare până în 2010 când am luat decizia să îl tipărim.

Manualul este structurat în 25 de capitole şi un set de anexe explicative. Capitolele sunt într-o ordine relativ asemănătoare cu cea în care sunt prezentate cunoştinţele într-un stagiu. Se porneşte de la noţiunile de bază pentru ca în ultimele capitole să fie aboradate teme mai deosebite sau conexe speologiei.

Tehnicile, metodele şi echipamentele prezentate sunt de fapt cele cu care lucrăm în timpul stagiilor sau al explorărilor. Ele sunt ceea ce colectivul de cadre al SRS consideră a fi cele mai sigure, confortabile, eficiente.

Funcţionarea actuală a Şcolii Române de Speologie cât şi entuziasmul cadrelor sale ne dau motive să fim optimişti pentru viitorul învăţământului în speologie. Nu trebuie să uităm că tehnica nu este decât un mijloc pentru noi prin care ne putem exercita pasiunea comună: explorarea peşterilor!”

Tudor Marin, instructor federal, Directorul Şcolii Române de Speologie0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !