Telefonie mobilă la Romtelecom

2Comentarii
BUCURESTI – Dacă unii operatori îşi fac telefonie fixă, alţii vor telefonie mobilă. După ce Vodafone a anunţat în urmă cu câteva zile, ca o noutate, telefonia fixă de pe mobil, Romtelecom a fost desemnată, ieri, câştigătoarea licitaţiei pentru noua licenţă de comunicaţii mobile în benzile de frecvenţe 410-415/420-425 MHz.

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea în Comunicaţii şi Tehonlogia Informaţiei (ANRCTI), din cele zece companii care au cumpărat caietul de sarcini, patru au formulat şi depus oferte. Oferta depusă de compania SC Netpoint SRL nu a fost calificată din cauza că ofertantul nu a depus toate documentele cerute prin caietul de sarcini în forma specificată. Cele trei oferte care au fost evaluate au obţinut următorul punctaj: Romtelecom SA – 86,21 de puncte; Saudi Oger Ltd şi Radiomovel Telecomunicacoes SA – 75,78 de puncte, respectiv Tactical Network SA, Poşta Română şi SC Euroweb SA – 43,07 puncte.

Analize

Pentru a evalua capacitatea financiară au fost analizate, printre altele, cifra de afaceri şi profitul operaţional pe anii 2005-2007, disponibilitatea financiară pentru investiţii în realizarea şi acoperirea reţelei, cuantumul total al investiţiei în realizarea şi operarea reţelei. Pentru a stabili fezabilitatea comercială s-au luat în calcul data lansării comerciale a tuturor serviciilor minimale, planul de marketing, managementul riscurilor. Specializarea şi experienţa au fost evaluate în funcţie de vechimea în operarea reţelelor publice de comunicaţii electronice şi în furnizarea de servicii de comunicaţii electronice.  
Fezabilitatea tehnică s-a cuantificat după serviciile opţionale propuse şi numărul de staţii de bază instalate, iar acoperirea după suprafaţa şi numărul de kilometri de drumuri naţionale şi judeţene pe care ofertanţii s-au angajat să le acopere în fiecare fază.  
Câştigătorul va intra în posesia licenţei de utilizare a benzilor de frecvenţe 410-415/420-425 MHz numai după achitarea către bugetul de stat a taxei de licenţă, în valoare de 1.077.228 euro.  
ANRCTI va face prima evaluare a respectării prevederilor din licenţă la data de 31 decembrie 2010, urmând încă două faze de dezvoltare a reţelei, care vor fi evaluate la 30 iunie 2012 şi 31 decembrie 2013.

 

Dan Birta2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor