Telefonul copiilor bihoreni

1Comentariu
Telefonul copiilor bihoreni
Telefonul copiilor bihoreni
Începând cu data de 14 august, 983 este oficial numărul de telefon al copiilor din tot judeţul. Numărul aparţine Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor (DGASPC) şi are ca scop protecţia copilului, în regim permanent.

Astfel, orice copil care se simte abuzat, neglijat sau exploatat poate să telefoneze la acest număr, de unde va primi consiliere sau se vor face anchete, în funcţie de gravitatea situaţiei.

Disponibil non-stop

Telefonul copilului este disponibil permanent, 24 de ore/zi, 7 zile pe săptămână, inclusiv în perioada sărbătorilor legale, iar taxarea este gratuită pentru clienţi. La acest serviciu pot apela şi adulţii, nu numai copiii, respectiv persoanele care cunosc cazuri în care copiii nu sunt trataţi aşa cum ar trebui.

„Dorim să popularizăm acest număr de telefon, pentru că e în beneficiul copiilor. Orice problemă pe care o au poate fi semnalată. Pe de altă partă, am dori ca oamenii să nu sune de dragul de a suna, ci să prezinte cazuri reale”, a afirmat purtătorul de cuvânt al DGASPC Bihor, Ciprian Novac.

Personal calificat

Acest serviciu există la DGASPC Bihor de mai bine de un an, dar nu exista personal calificat, pregătit corespunzător pentru a răspunde la cereri. De acum, solicitările sunt preluate de o echipă de consilieri formată din trei asistenţi sociali, un psiholog, un jurist şi un sociolog.

Aceştia primesc semnalările cu privire la situaţiile de abuz, neglijare şi exploatare a copilului, asigură consilierea telefonică în astfel de situaţii, evaluează nevoile imediate şi riscul imediat şi potenţialul de risc privind expunerea copilului la abuz, exploatare sau neglijare, respectă anonimatul şi confidenţialitatea convorbirilor, cu excepţia datelor referitoare la persoana care semnalează, dacă nu este însuşi copilul etc.

„Consilierea telefonică este o metodă de asistare şi ajutor care se bazează doar pe intervenţia telefonică. Întrevederea celor doi nu se realizează în nici o condiţie. Dacă este necesară intervenţia faţă în faţă, un alt profesionist va prelua această sarcină”, a precizat Alina Ţica, director executiv adjunct al DGASPC Bihor.

Ioana Iuhas1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor