Telefonul Copilului, tot mai des apelat

2Comentarii
Telefonul Copilului, tot mai des apelat
ORADEA – Telefonul copilului (983) s-a dovedit a fi mai mult decât util. Din august 2006 când a fost pus la dispoziţie şi până la această dată, linia telefonică a fost destul de solicitată.

Au fost preluate cel puţin 40 de sesizări din 120 de fişe de convorbire. Din sesizările preluate,10 au făcut obiectivul unor anchete de urgenţă din partea specialiştilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor (DGASPC). Problema cea mai des întâlnită este violenţa în familie, semnalată în 28 de cazuri, pe loc secund este neglijarea copilului (21 cazuri). Nu lipsesc nici reclamaţiile în care copii sunt abuzaţi fizic, cel puţin 14 cazuri au fost semnalate în ultimele şase luni.

Apeluri personale

De asemenea, au fost sesizate şi 14 cazuri ale copiilor cu probleme emoţionale. În majoritatea cazurilor Telefonul Copiilor a fost apelat pentru a semnala probleme care priveau alte persoane decât apelantul (67 apeluri), dar au existat şi cazuri în care s-au anunţat probleme personale. „Telefonul este foarte util. Oamenii şi-au dat seama că este foarte important să ne anunţe orice problemă despre copii”, spune Ciprian Novac, purtătorul de cuvânt al DGASPC Bihor.

Reamintim faptul că acest serviciu are ca scop semnalarea problemelor copiilor, respectiv, situaţii de abuz, neglijare, exploatare a copilului, să ofere  consiliere telefonică în astfel de cazuri şi să asigure intervenţia în cazurile urgente, prin intermediul unei echipe mobile.

Ioana Iuhas2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor