Telenovela Bazinului olimpic

Telenovela Bazinului olimpic
ORADEA – Bazinul olimpic, cea mai importantă investiţie din sport a Consiliului Local, se apropie de finalizare. Bazinul propriu-zis a fost terminat în primăvara anului trecut, găzduind în luna iulie Campionatul European de polo pentru juniori.

Au început apoi lucrările de acoperire, termenul de predare fiind stabilit iniţial pentru data de 1 decembrie 2006. Din păcate, termenul nu a putut fi respectat de firma constructoare, MBS Group Cluj-Napoca. Între timp, el a fost amânat pentru 1 martie 2007. La ora actuală este o certitudine faptul că lucrarea nu va fi predată nici la acest termen, ultima dată scadentă fiind stabilită pentru 15 martie.
Probleme tehnice
Directorul MBS Group, Gabriel Silaghi, afirmă că tergiversarea finalizării se datorează problemelor de ordin tehnic. „Din punct de vedere economic, am semnat un contract, iar acum suportăm consecinţele, plătind penalităţi. Asta este situaţia, nu am ce comenta. Din punct de vedere tehnic însă, pot argumenta întârzierea, datorată problemelor tehnice care au apărut. Deschiderea arcurilor de la acoperiş este de 52,5 metri, fapt care a pus numeroase probleme. Este o lucrare-pilot, de mare anvergură, pe care ne-am străduit să o efectuăm impecabil. Au existat de asemenea probleme şi la acoperişul rabatabil, mobil. Pot însă garanta că lucrarea va fi executată fără cusur. Firma noastră va suporta penalităţile datorate întârzierii, în valoare de câteva zeci de mii de RON”, ne-a declarat Gabriel Silaghi.
Se va umple la 7 martie
Cu trei săptămâni înaintea ultimului termen-limită de predare, lucrarea de la acoperişul propriu-zis este aproape de terminare. Au fost montate parţial instalaţia de iluminare a bazinului şi cele două grupuri de producere a aerului condiţionat. Conform promisiunilor, bazinul propriu-zis ar urma să fie umplut cu apă la data de 7 martie, urmând apoi o săptămână de probe până la predarea definitivă a obiectivului.
Una din consecinţele tergiversării finalizării o constituie pierderea de către Oradea a Turneului Campionilor la polo, competiţie care s-a desfăşurat săptămâna trecută la Cluj-Napoca. De asemenea, echipa locală, CSM Leonardo, a disputat ultimele trei etape ale returului tot în vechiul bazin acoperit. „S-a văzut ce mare a fost afluxul de spectatori la meciurile cu Rapid şi Steaua, mulţi suporteri rămânând pe dinafară. Dacă Bazinul olimpic era gata la timp, echipa noastră ar fi avut câteva sute de spectatori la aceste partide”, afirmă directorul CS Municipal, Petruţ Drăgan.

Nutiu Gavril0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !